Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Pasaulē

Londonas terorakta sarīkotājs esot bijis jauks cilvēks ar normālu ģimeni

© SCANPIX

Aptuveni diennaktī pēc Londonā notikušā terorakta, likumsargi medijiem atklāja, ka uzbrukumu sarīkojis 52 gadus vecais Halids Masuds, kurš dzimis Kentā Anglijas dienvidaustrumos. Anglijas mediji aprunājušies ar uzbrucēja kaimiņiem, kuri vīrieti raksturojuši kā jauku cilvēku ar normālu ģimeni.

"The Independent" vēsta, ka 52 gadus vecā uzbrucēja kaimiņi ir šokēti par notikušo. Sarunā ar žurnālistiem viņi uzsvēruši, ka H.Masuds izturējies laipni, bijis ģimenes cilvēks. Tiesa, medijos joprojām parādās pretrunīga informācija par to, cik liela bijusi vīrieša ģimene. Vieni norāda, ka viņš bijis trīs bērnu tēvs, tikmēr citi skaidro, ka viņam bijušas četras atvases.

Pēc uzbrukuma nogalinātais H.Masuds jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā un bijis tiesāts. Viņam uzrādītas apsūdzības gan par sabiedriskās kārtības traucēšanu, gan samgu miesas bojājumu nodarīšanu.

Jau vēstīts, ka policija uzskata, ka uzbrucējs nav bijis saistīts ar kādu teroristisko organizāciju un darbojies viens. Likumsargi gan pieļauj, ka pirms tam atrodoties cietumā viņš iespējamā uzbrukuma scenāriju pārrunājis ar kādu no cietumsodu izcietušajiem ekstrēmistiem.

52 gadus vecais H.Masuds, kurš policijai pazīstams ar vairākiem pseidonīmiem, trešdiens pievakarē sarīkoja uzbrukumu netālu no Lielbritānijas parlamenta. Teroraktā dzīvību zaudējuši četri civiliedzīvotāji, policists, kā arī nogalināts uzbrucējs. Ievainoti 40 cilvēki.