Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

ASV sekretārs: "Islāma valsts" līdera likvidēšana ir "laika jautājums"

© SCANPIX

Džihādistu grupējuma "Islāma valsts" līdera Abu Bakra al Bagdadi likvidēšana ir "laika jautājums", trešdien atzina ASV valsts sekretārs Rekss Tilersons.

"Teju visi Abu Bakra al Bagdadi vietnieki jau ir beigti, arī organizators, kas stāvēja aiz Briseles, Parīzes un citviet notikušajiem teroraktiem," ASV vadītās pretdžihādistu koalīcijas sanāksmē Vašingtonā sacīja Tilersons.

"Tas ir vienīgi laika jautājums, līdz šāds liktenis piemeklēs arī pašu Bagdadi," solīja ASV valsts sekretārs, uzsākot diskusijas koalīcijas 69 dalībnieku un sabiedrotās Irākas starpā.

"Vienojošais mūsu, šeit šodien sapulcēto vidū ir apņemšanās gāzt globālo ļaunuma spēku, un es uzsveru vārdu "apņemšanās"," sacīja Tilersons.

"Mūsu misijas panākumi ir atkarīgi no tā, kā mēs turpināsim pildīt mūsu nosprausto mērķi - sakaut šo teroristu organizāciju," uzsvēra valsts sekretārs.

"Islāma valsts" kontrolē teritorijas Sīrijā un Irākā, kur cenšas ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludinājusi tur "kalifātu" un pastrādājusi neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

Grupējums cenšas nostiprināties arī Lībijā un Afganistānā, kā arī ir uzņēmies atbildību par teroraktiem Eiropā.