Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Pasaulē

SVF atliek miljarda dolāru piešķiršanu Ukrainai

Attēlam ir ilustratīva nozīme © scanpix

Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) pirmdien neapstiprinās starptautiskā aizdevuma daļas maksājumu Ukrainai viena miljarda ASV dolāru apmērā, lai izvērtētu ietekmi, kāda ir Ukrainas noteiktajam kravu pārvadājumu aizliegumam pāri frontes līnijai uz okupētajiem Donbasa rajoniem un no tiem, paziņojusi Ukrainas Finanšu ministrija un centrālā banka.

Ukrainas Finanšu ministrija norādījusi, ka SVF valdes sēde pārcelta, jo nepieciešams precizēt makroekonomiskos rādītājus saistībā ar tirdzniecības blokādes noteikšanu Doņeckas un Luhanskas apgabalu okupētajām teritorijām.

Savukārt Ukrainas Nacionālā banka paziņojusi, ka pirmdien paredzēta monetārās politikas komitejas ārkārtas sēde, lai precizētu makroekonomiskās prognozes, ņemot vērā tirdzniecības blokādes ietekmi.

Ukrainas pārstāvis SVF Vladislavs Raškovičs sociālajā tīklā "Facebook" pavēstījis, ka SVF gaida no Ukrainas precizētos makroekonomiskos datus tuvāko dienu laikā.

Savukārt SVF paziņojumā teikts, ka "SVF valdes sēde Ukrainas jautājumā, kas bija paredzēta 20.martā, ir atlikta, lai dotu iespēju izvērtēt pēdējā laika notikumu ietekmi uz [aizdevuma] programmu Ukrainai".

SVF vairākkārt ir atlicis kārtējo maksājumu piešķiršanu Ukrainai noi 17,5 miljardu dolāru vērtās programmas, izsakot pretenzijas Ukrainas valdībai par tās ekonomisko politiku.

Jau ziņots, ka 15.martā Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padome nolēma pārtraukt kravu pārvadājumus pāri frontes līnijai uz okupētajiem Donbasa rajoniem un no tiem. Šāds lēmums pieņemts, reaģējot uz pašpasludināto Doņeckas un Luhanskas "tautas republiku" varasiestāžu īstenoto Ukrainā reģistrēto uzņēmumu pārņemšanu.