Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Turcijā par iespējamu saistību ar Berlīnes teroraktu aizturēti 3 cilvēki

© scanpix

Turcijas varasiestādes aizturējušas trīs cilvēkus, kas tiek turēti aizdomās par pērnā gada uzbrukumu Ziemassvētku tirdziņam Berlīnē, pirmdien vēsta Turcijas mediji.

Aizdomās turamie gatavojās doties uz Eiropu.

2016.gada 19.decembrī tunisietis Aniss Amri ar nolaupītu kravas automašīnu ietriecās pūlī vienā no Berlīnes Ziemassvētku tirdziņiem, noslepkavojot 12 cilvēkus un 56 citus ievainojot.

23.decembrī Milānā Amri tika nogalināts apšaudē ar Itālijas policiju.

Turcijas mediji, tostarp vadošā laikraksta "Milliyet" tīmekļa vietne, vēsta, ka trīs aizdomās turamos - Libānas izcelsmes Vācijas pilsoņus - aizturējusi pretterorisma policija Ataturka lidostā.

Kāda ir viņu saistība ar Berlīnes teroraktu, mediji neatklāj, bet, atsaucoties uz avotiem izlūkdienestā, ziņo, ka viņi gatavojošies doties uz vienu no Eiropas valstīm.

Viens no aizdomās turamajiem gatavojies doties uz Eiropu ar nodomu sarīkot teroraktu. Turcijā viņš iekļuvis nelegāli, vēsta mediji.

Valsts vadītā ziņu aģentūra "Anadolu" tikmēr vēsta, ka 11.martā Izmirā aizturēts Jordānijas izcelsmes Vācijas pilsonis, kas arī tiek turēts aizdomās par saistību ar Amri un, domājams, ir teroristu grupējuma "Islāma valsts" loceklis.

Pēdējo 18 mēnešu laikā Turcijā notikuši vairāki terorakti, kuros Ankara vaino "Islāma valsti", tostarp šaušana Stambulas naktsklubā Jaungada naktī, kad dzīvību zaudēja 39 cilvēki.

Daudzi ekstrēmisti Sīrijā no ārvalstīm ierodas, šķērsojot Turcijas teritoriju, un Rietumi ir pārmetuši Ankarai, ka tā nepieliek pietiekamas pūles islāmistu apturēšanai.

Tomēr Turcija ir pastiprinājusi drošību uz 911 kilometru garās robežas ar Sīriju, un amatpersonas uzstāj, ka valsts darījusi visu, kas tās spēkos, lai cīnītos ar "Islāma valsti".