Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Orlī lidostas uzbrucējs bijis narkotiku un alkohola reibumā

© scanpix

Francijas pilsonis, kuru sestdien Parīzes Orlī lidostā nošāva karavīri pēc tam, kad viņš mēģināja atņemt vienam no viņiem ieroci, bijis narkotiku un alkohola reibumā, svētdien atklāja kāds informācijas avots Francijas tieslietu sistēmā.

"Svētdien veiktās toksikoloģijas pārbaudes viņa asinīs uzrādīja alkohola līmeni 0,93 grami uz litru un kokaīna un marihuānas klātbūtni," pavēstīja avots.

Uzbrukumu sarīkojušā Zijeda Bena Belžakema tēvs svētdien uzstāja, ka viņa dēls "nav terorists", un viņa rīcību izraisījis alkohols un narkotikas.

Kā ziņots, Parīzes prokuratūra informēja, ka 39 gadus vecais aizdomās turētais jau iepriekš ir nonācis varasiestāžu uzmanības lokā aizdomās par islāma ekstrēmismu.

Viņa māja bija viena no daudzajām, kas tika pārmeklētas 2015.gada novembrī pēc teroristu uzbrukumiem Parīzē, kuros gāja bojā 130 cilvēku, norādīja prokuratūrā. Šīs kratīšanas bija vērstas pret cilvēkiem ar iespējamām radikālām nosliecēm.

Policijas redzeslokā iespējamais uzbrucējs iepriekš nonācis arī par laupīšanu un ar narkotikām saistītiem noziegumiem. Viņa noziegumu vēsturē ir deviņi ieraksti, informēja policija, detalizētāku informāciju neatklājot.

Francijā joprojām spēkā ir ārkārtas stāvoklis pēc iepriekšējiem teroristu uzbrukumiem valstī un citviet Eiropā.