Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Krievija ieguldīs miljardu eiro bāzekuģa "Admiral Kuzņecov" remontā

© SCANPIX

Krievijas lidmašīnu bāzeskuģa "Admiral Kuzņecov" remonts un modernizācija var izmaksāt 65 miljardus rubļu (miljards eiro), un tas var ļaut paildzināt kuģa ekspluatācijas laiku par 20 gadiem, piektdien vēstīja laikraksts "Izvestija".

Atsaucoties uz avotiem Krievijas karaflotē un kuģubūves nozarē, laikraksts ziņoja, ka notiek darbu apjoma un izmaksu saskaņošana. Remonta laikā kuģī ierīkos modernas elektroniskās iekārtas un bruņojumu, kā arī tiks atjaunota galvenā energoiekārta.

Darbu vērtība varētu būt 65 miljardi rubļu. Remonta un modernizācijas mērķis ir pagarināt kuģa ekspluatācijas laiku vismaz par 20 gadiem, raksta "Izvestija".

Krievijas vicepremjers Dmitrijs Rogozins, kurš valdībā atbild par militāri rūpniecisko kompleksu, ceturtdien paziņoja, ka kuģis tiks nodots remontā.

Intervijā aģentūrai "Interfax" viņš 2.martā norādīja, ka padomju laika ražotie smagie kreiseri tiks modernizēti un vēl ilgi būs Krievijas karaflotes sastāvā.

Padziļināts "Admiral Kuzņecov" remonts vārētu sākties nākamgad, aģentūrai "Interfax" iepriekš pavēstījis neoficiāls avots Maskavā.

"Admiral Kuzņecov" 8.februārī atgriezās no Vidusjūras, kur tas bija iesaistīts militārajās operācijās Sīrijā.

Kuģis, kura sākotnējais nosaukums bija "Rīga", tika uzbūvēts 1982.gadā. Kuģis var pārvietot vairāk nekā 50 lidaparātus. Tā bruņojumā ir spārnotās pretkuģu raķetes "Granit", raķešu sistēmas "Kļinok", "Kaštan", automātiskā kuģu artilērijas iekārtā, kā arī pretzemūdeņu aizsardzības sistēma.

Pēdējā laikā ziņots, ka kuģim ir tehniskas problēmas.

Šobrīd Krievijā tiek padziļināti modernizēts smagais atomraķešu kreiseris "Admiral Nahimov".