Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Pasaulē

FIB direktors noraida Trampa izteikumus par Obamas uzdotu noklausīšanos

© scanpix

ASV Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) direktors Džeimss Komijs par nepatiesiem uzskata ASV prezidenta Donalda Trampa apgalvojumus, ka bijušais prezidents Baraks Obama licis noklausīties Trampa telefonus vēlēšanu kampaņas laikā, kā arī aicinājis Tieslietu ministriju publiski noraidīt Trampa paziņojumus, svētdien vēstīja laikraksts "The New York Times".

Komijs aicināja Tieslietu ministriju izlabot Trampa nepamatoto apgalvojumu, tos publiski noraidot, norādīja laikraksts, atsaucoties uz augsta ranga ASV amatpersonām.

Komijs šo lūgumu izteicis sestdien, jo "nav pierādījumu, kas to apstiprinātu, un tas netieši norāda, ka FIB ir pārkāpis likumus", pavēstījuši informācijas avoti.

Tieslietu ministrija Trampa apgalvojumus gan vēl nav noraidījusi.

Tramps ar šādām apsūdzībām eksprezidenta virzienā klajā nāca sestdien. Obama prezidenta izteikumus nosaucis par "vienkārši nepatiesiem".

Tikmēr Baltais nams svētdien aicināja Kongresu pārbaudīt šīs apsūdzības, un Kongresa apakšpalātas Pārstāvju palātas Izlūkdienestu komitejas priekšsēdētājs Devins Nuness jau paziņojis, ka viņa vadītā komisija izskatīs Trampa paziņojumus.

Trampa izteikumi raisījuši asu kritiku, izskanot viedokļiem, ka ar tiem prezidents vēlas novērst uzmanību no ziņām par savu kampaņas palīgu sakariem ar Krieviju.