Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Pasaulē

Bērnu rotaļlietās atrastas izspiegošanas ierīces

© scanpix

Vācijas varasiestādes ir izņēmušas no pārdošanas lelles ar nosaukumu "My Friend Cayla", kurās atrastas izspiegošanas ierīces, vēsta "The Local".

Tiek vēstīts, ka šīs lelles ir iespējams vadīt izmantojot internetu un tās ir spējīgas sarunāties ar bērniem. Tomēr Vācijas varasiestādes ir konstatējušas, ka lellēs var būt paslēpta spiegošanas ierīce.

Lelle ieraksta bērna uzdotos jautājumus un to ar bezvadu interneta palīdzību nosūta uz lietotni datorā vai telefonā. Šajā lietotnē teksts audio signāls tiek pārvērsts tekstā, kas tiek ievadīts interneta meklētājā, lai noskaidrotu atbildi uz bērna jautājumu. Pēc tam šī atbilde tiek atsūtīta atpakaļ uz lelli un tad lelle šo atbildi pasaka bērnam.

"Priekšmeti, kas satur kameras un mikrofonus, spēj pārvietot signālu uz citām ierīcēm, par kurām cilvēkam var nebūt ne mazākās nojausmas," vēsta Vācijas Federālās informācijas drošības aģentūras vadītājs Johens Homans. Viņš arī stāsta, ka šīs lelles ir izņemtas no apgrozības, lai aizsargātu vismazāk aizsargātos sabiedrības locekļus - bērnus.