Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Pasaulē

Mazs puika aizkustina pasauli ar savu nesavtīgo rīcību

© Melissa Work

6 gadus vecais Bleiks no ASV ir aizkustinājis pasauli pie mājas izveidojot īpašu stendu, kurā atdod savas rotaļlietas tiem bērniem, kuriem tās ir vairāk nepieciešamas, vēsta ārvalstu mediji.

Bleika mamma stāsta: "Kādu dienu es liku Bleikam sakārtot savu istabu. Viņš žēlojās, ka viņam esot pārāk daudz mantu, kuras tagad būs jānovieto savās vietās. Es viņam pastāstīju, ka katra manta ir jāuztver kā īpaša dāvana, jo ir daudzi bērni, kuriem nav šādu mantu, lai gan viņi tās ļoti vēlētos." Uz mirkli Bleiks noskuma, tomēr jau pēc brīža viņš savai mammai paziņoja savu jaunāko ideju - viņš varētu uztaisīt stendu, kurā viņš varētu atdot savas rotaļlietas tiem bērniem, kuri tās nevar atļauties.

Jau nākamajā dienā ar mammas palīdzību Bleiks savas mājas priekšā novietoja nelielu stendu ar paša atlasītām rotaļlietām un grāmatām. Tomēr apkārtnē, kurā dzīvo ģimene, nav daudz bērnu, tāpēc stends lielu atsaucību neguva. Bleikam tas nešķita šķērslis un viņš palūdza mammu nosūtīt ziņas visiem viņiem pazīstamajiem bērniem. Pēc šī ziņojuma pie Bleika ieradās vairākas ģimenes, kurām bija nepieciešamas rotaļlietas, kā arī tādas, kas pievienoja savu rotaļlietu klāstu Bleika stendā. Viennozīmīgi visi atzina, ka mazais puika dara apbrīnojamu darbu.