Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Laikraksts: MTG biznesu Baltijas valstīs drīzumā pārdos

© F64

Zviedrijas mediju koncerna "Modern Times Group" (MTG) biznesam Baltijas valstīs pircējs tiks atrasts jau tuvākajā laikā, vēsta Zviedrijas lietišķais laikraksts "Dagens Industri".

Divi neatkarīgi avoti laikrakstam teikuši, ka līdz darījuma noslēgšanai vairs nav ilgi jāgaida.

Bankas "Swedbank" analītiķis Stefans Vards sarunā ar laikrakstu pieļāvis, ka darījuma summa varētu pārsniegt 100 miljonus eiro, kas iepriekš izskanējusi plašsaziņas līdzekļos, un varētu sasniegt 150 miljonus eiro.

Neoficiāla informācija liecina, ka MTG pircēju savam biznesam Baltijas valstīs sāka meklēt rudenī. Grupa mediju kanālus visās trijas Baltijas valstīs vēlas pārdot ka vienotu paketi, un SEB ir pilnvarota atrast pircēju.

MTG apgrozījums Baltijas valstīs, Čehijā un Bulgārijā 2015.gadā pieauga par 11,8% un sasniedza 2,53 miljardus Zviedrijas kronu (nepilnus 260 miljonus eiro). Grupas peļņa reģiona televīzijas segmentā sasniedza 288 miljonus kronu, kas ir par 44,7% vairāk nekā 2014.gadā.

MTG, kas kopš 1998.gada darbojas Latvijā, pieder telekanāli TV3, TV3+, TV6, LNT, "Kanāls 2" un "Latvijas Mūzikas kanāls". MTG Igaunijā pieder televīzijas kompānija "Viasat Eesti", televīzijas kanāli TV3, TV6 un TV3+. Savukārt Lietuvā MTG pieder televīzijas kanāli TV3, TV3+, TV6 un "Viasat Sport Baltic".