Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

"Tallink" prāmis ceļā uz Rīgu iekļuvis vētrā; applūdušas dažas kajītes

© Lauris Aizupietis, F64 Photo Agency

Saskaņā ar kuģniecības kompāniju AS “Tallink Grupp” uz kuģa “Romantika”, kas bija ceļā no Stokholmas uz Rīgu, 12. janvārī naktī ap plkst. 03:40 tika radīti vētras bojājumi – nolauzta radara antena, kas vētras laikā skāra vienu no kuģa priekšējiem iluminatoriem un salauza to.

Situācija uz kuģa pilnībā tiek kontrolēta, un "Romantika" šobrīd turpina ceļu uz Rīgu.

Bojātais kuģa iluminators atrodas kuģa priekšgalā "Tango bāra" telpā uz 6. klāja, un ūdens bojājumi skāra galvenokārt tikai šo telpu.

Ūdens pavisam nedaudz skāra arī atsevišķas kajītes uz 5. klāja, un pasažieriem nekavējoties tika nodrošinātas citas kajītes. Ūdens iekļūšanas kuģa telpās bija minimāla un nevienā brīdī neradīja nekādu apdraudējumu cilvēku drošībai.

Situācija pilnībā tiek kontrolēta, un vētras bojājumu skartā zona ir nepārtrauktā kuģa komandas stingrā uzraudzībā. Uz kuģa šobrīd atrodas 277 pasažieri un 178 apkalpes locekļi.

Vakar vakarā kuģa Kapteinis pārcēla kuģa Romantika atiešanas laiku no Stokholmas ostas, lai izvairītos no vētras augstākās ietekmes kuģa ceļā. Negadījuma iemesls tiks izmeklēts, tomēr varētu būt, ka gadījums līdzinās situācijai, kas notika ar māsas kuģi Victoria I 2015. gada decembrī. Lai gan Romantika radara masta pozīcija tika noņemta un izmainīta drošākā pozīcijā, tas tomēr nenovērsa šādu situācijas atkārtošanos.

Uzņēmums atvainojas visiem pasažieriem, kurus ietekmējis šis gadījums, un rūpējas par ceļotājiem labākā iespējamā veidā. Pienākšanas laiks Rīgas ostā tiks paziņots pēc iespējas ātrāk.