Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

Berlīnes traģēdijā izmantota automašīna no Polijas

© scanpix

Vakar vakarā notikušajā traģēdijā Vācijas galvaspilsētā Berlīnē, kur kāds vīrietis ar kravas automašīnu ietriecies Ziemassvētku tirdziņā, esot izmantota Polijā reģistrēta automašīna, vēsta BBC.

Jaunākā informācija vēsta, ka visticamāk, uzbrucējs nozadzis automašīnu. Nelaimes vietā tika atrasts arī automašīnas īpašnieka līķis.

Jau iepriekš tika vēstīts, ka uzbrukumā iesaistītajai automašīnai ir Polijas numura zīmes un tā pieder kādai Polijas pārvadājumu kompānijai. Minētā kompānija apgalvo, ka automašīna pirmdien devusies no Polijas uz Berlīni, bet ap plkst. 16:00 tika pazaudēti sakari ar automašīnas vadītāju. Kompānijas vadītājs apgalvo, ka šoferim ir 15 gadu pieredze un viņš netic, ka šoferis būtu spējīgs uz šādu noziegumu.

Vācijas iekšlietu ministrs Tomas de Maiziere vēsta, ka ir vērojamas vairākas iezīmes, kas norāda, ka šis ir bijis terorakts, tomēr oficiāli apstiprināts tas vēl nav.

Vācijas laikraksts "Welt" vēsta, ka smagās automašīnas šoferis ir kāds vīrietis no Pakistānas vai Afganistānas, kurš 2016. gada februārī Vācijā ieradies kā bēglis. Tomēr šī vēl nav oficiāli apstiprināta informācija.