Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Igaunijas lielveikalu tīkli apsver iespēju atteikties no "Balticovo" olām

© F64

Kā vēsta beidrība "Dzīvnieku brīvība", tad laikraksts "Postimees" informē, ka "Rimi", "Maxima" un "Selver" lielveikalu tīkli Igaunijā apsver atteikšanos no "Balticovo" ražotās produkcijas pēc tam, kad biedrības "Dzīvnieku brīvība" publicētie materiāli nonākuši Igaunijas plašsaziņas līdzekļos un šokējuši Igaunijas sabiedrību.

Igaunijas medijos izskanējušās ziņas par labturības pārkāpumiem A/S "Balticovo" ir radījušas plašu rezonansi Igaunijas sabiedrībā. Video materiālos parādīti apstākļi trīs A/S "Balticovo" fermās - Madonā, Daugavpilī un Iecavā. Tajos redzami slimi, ievainoti un miruši dzīvnieki, kas jau sākuši sadalīties blakus dzīvām vistām, kuras turpina dēt olas cilvēku patēriņam.

Igaunijā "Balticovo" olas tirgo veikalos "Rimi", "Selver" un "Maxima". Igaunijas Rimi preses sekretāre Katrīna Bats paziņojusi: "Uzskatām, ka publiskotā informācija ir satraucoša, tāpēc esam pieprasījuši no piegādātāja paskaidrojumus, ar kuru ir nolikta tikšanās visdrīzākajā laikā."

Lielveikalu tīkla "Selver" mārketinga menedžere Trīna Kaares norāda: "Situācija neapšaubāmi ir nenormāla." Arī "Selver" ir nolikuši tikšanos ar piegādātāju vistuvākajās dienās. "Līdz tikšanās laikam nekādus lēmumus par sortimenta maiņu mēs nepieņemsim."

Veikalu tīkla "Maksima" Igaunijā preses sekretāre Katja Ljubobratec paziņojusi, ka jautājums par tālāko sadarbību ar "Balticovo" tiks izskatīts tuvāko dienu laikā. "Klajā nākušās informācijas gaismā, mēs esam uzsākuši Balticovo preču un ražošanas procesu papildus pārbaudes un pārskatījuši mārketinga aktivitātes, kas plānotas tuvākajā nākotnē," paudusi "Maksima" pārstāve.