Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

BBC: Nepilngadīgie Sīrijas bēgļi nodarbināti Turcijas apģērbu rūpnīcās

Attēlam ir ilustratīva nozīme © SCANPIX

"BBC Panorama" veikusi izmeklēšanu, kurā atklāts, ka vairākās apģērbu rūpnīcās Turcijā strādā nepilngadīgi bērni no Sīrijas.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka šie bērni rūpnīcās ražo apģērbu, kas paredzēts Lielbritānijas kompānijai "Mark&Spencer" un interneta veikalam "Asos".

Ziņu aģentūra "Reuters" informē, ka visi izmeklēšanas rezultāti tiks publicēti pirmdienas vakarā, tomēr jau tagad zināms, ka šie bērni ir aptuveni 15 gadus veci un par paveikto darbu saņem ļoti mazu algu. Pārsvarā visi bērni gludina un šuj drēbes, ka vēlāk tiek nogādātas Lielbritānijā.

BBC žurnālistu uzņemtajās bildēs "Mark&Spencer" rūpnīcā redzami jaunieši, kuri rūpnīcā strādā aptuveni 12 stundas dienā un daži no viņiem šuj džinsa apģerbu, kas paredzēts tādiem modes zīmoliem kā "Mango" un "Zara".

Kompānijas "Mark&Spencer" pārstāvji sarunā ar raidorganizācijas BBC žurnālistiem uzsvēruši: "Mēs iepriekš nezinājām, ka rūpnīcās, kas ražo apģērbu kompānijas vajadzībām tiek nodarbināti bēgļi no Sīrijas. Esam ļoti pārsteigti un sarūgtināti par šādiem atklājumiem, taču uzsveram, ka kompānija nekādā veidā neatbalsta šāda veida nodarbinātības politiku."

Tikmēr interneta veikala "Asos" pārstvji norādījuši, ka šādu informāciju uztver ļoti nopietni, tomēr plašākus komentārus viņi varēs sniegt vien pēc iepazīšanās ar visiem izmeklēšanas rezultātiem."

Kā zināms, tad Sīrijā notikušās karadarbības dēļ Turcijā uzturas aptuveni 3 miljoni šīs valsts bēgļu. Ankara martā noslēdza vienošanos ar citām Eiropas Savienības dalībvalstīm par patvēruma meklētāju pārvietošanu.