Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Pasaulē

Malaizijas lidmašīnas notriekšana: Upuru ģimenes lūdz tiesāt vainīgos

© SCANPIX

Starptautiskie izmeklētāji šodien notikušajā preses konferencē paziņoja, ka "Malaysia Airlines" reiss MH17 2014.gadā notriekts izmantojot Krievijā ražoto raķeti "Buk".

Izmeklētāji arī noskaidrojuši, ka raķete raidīta no prokremlisko kaujinieku kontrolētās teritorijas Ukrainas austrumos. Lai gan izmeklēšanas komisija nevienam oficiālās apsūdzības nav uzrādījusi, upuru ģimenes lūdz nekavējoties tiesāt vainīgos.

Bogājājušo tuvinieki sarunā ar ziņu aģentūru "Reuters" pastāstījuši, ka ar izmeklēšanas rezultātiem iepazinušies neilgi pirms preses konferences. Viņi uzskata, ka tagad, kad ir skaidrs, kā lidmašīna notriekta, no kurienes tas ir izdarīts, ir īstais brīdis saukt pie atbildības tos, kuri paveikuši šo šausmīgo noziegumu.

Tiesa, pēc konferences tapis zināms, ka izmeklētāju rīcība ir saraksts ar 100 personām, kas, iespējams, atbildīgas par notikušo. Izmeklēšanā arī gūts apstiprinājums, ka lidmašīnas traģēdijā nav vainojamas tehniskas problēmas, vai kāds cits lidaparāts.

Malaizijas pasažieru lidmašīna 2014.gadā bija ceļā no Amsterdamas uz Kualalumpuru. Katastrofā dzīvību zaudēja visi 298 lidmašīnas pasažieri.