Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Pasaulē

Kāpēc stjuartes patiesībā ir tik laipnas?

© travelandleisure.com

Lai gan varētu šķist, ka ikvienas aviokompānijas stjuartu galvenais darbs ir laipna pasažieru sagaidīšana, realitāte ir savādāka. "The Independent" aptaujājis vairākas stjuartes, kuras pastāstījušas patiesību par pasažieru sagaidīšanu.

Vispirms stjuartes cenšas, lai pasažieri, kas iekāpj lidmašīnā jūtas patiešām gaidīti un mierīgi. Ņemot vērā, ka daudziem cilvēkiem ir paniskas bailes no lidošanas, šī ir pirmā iespēja, kā palīdzēt šīs bailes pārvarēt.

Tāpat stjuarti novērtē, vai cilvēks, kurš gatavojas iekāpt lidaparātā nav lietojuši alkoholu. Ļoti svarīgi ir saprast, vai šis nav tas gadījums, kad pasažierim liegt iekāpšanu lidmašīnā.

Stjuarti novērtē arī pasažieru fiziskās spējas. Gadījumā, ja lidojuma laikā rodas kādas neparedzētas problēmas, lidmašīnas apkalpe šiem cilvēkiem lūgs nepieciešamo palīdzību un atbalstu.

Īpaša uzmanība tiek pievērsta arī rokas bagāžai. Svarīgi, lai tā nebūtu pārāk liela un tajā neatrastos bīstami priekšmeti.

Un pati pēdējā lieta par ko stjuartes domā nolaižoties lidostā ir viesnīca. Visbiežāk, viņas vēlas vienkārši vēlas atpūsties pēc ilgiem lidojumiem un klientu apkalpošanas.