Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Pasaulē

Tramps un Klintone izceļas ar nesaudzīgu kritiku debatēs

© SCANPIX

Pirmdien ASV notikušas prezidenta amata kandidātu debates, kurās piedalījās Republikāņu partijas pārstāvis Donals Tramps un Demokrātu partijas izvirzītā kandidāte Hilarija Klintone.

Lai gan debates sākās šķietami mierīgā gaisotnē, drīz pēc tam abi kandidāti nevairījās viens otram veltīt asu kritiku. Britu raidorganizācija BBC informē, ka ekscentriskais miljardieris Tramps norādījis, ka Demokrātu partijas kandidātei nav nepieciešamo rakstura iezīmju, kas ļautu viņai kļūt par labu prezidenti. Tāpat viņš veltījis pārmetumus par valsts sekretāres e-pasta ziņojumu dzēšanu.

Tikmēr bijuši valsts sekretāre norādīja, ka viņas pretinieks jau ilgstoši nav publicējis savu nodokļu deklarāciju. Par spīti tam, Tramps norādījis, ka viņa uzņēmumos šobrīd tiek veikti auditi un konkrēti rezultāti tiks publicēti pēc tā beigām.

Savukārt Demokrātu partijas kandidāte Hilarija Klintone savā allaž mierīgajā tonī komentēja arī e-pastu dzēšanas lietu, norādot, ka tā bijusi kļūda un viņa par to uzņemas pilnu atbildību.

Tāpat Tramps nevairījās paust asu kritiku par Klintones īstenoto pretterorisma politiku, norādot, ka viņas nostāja ir pārāk maiga.

Iespējams, ka konkrētās debates kļuvušas par vienu no skatītākajiem raidījumiem televīzijas vēsturē. Tās tiešraidē noskatījušies aptuveni 100 miljoni skatītāju.