Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

VAKARA ZIŅAS: Vērienīgākā auto riteņu zādzība pasaulē?

© Publicitātes foto

Tas nav stāsts par veikliem darboņiem, kas ne pa tām sliedēm novirzījuši dažus vagonus ar riepām vai riteņu diskiem. Te nav ne vārda par riepu fabrikas nolaidīgo naktssargu, kas ļāvis izvest vairākus furgonus svaigākās preces. Roku veiklība un nekādas krāpšanās! Gluži kā pie burvju māksliniekiem!

Droši vien daudzi atceras kulta filmu ar Nikolasu Keidžu galvenajā lomā, kur viņa atveidotajam varonim ar savu bandu nācās nozagt veselu plejādi ar dažādiem braucamrīkiem? Tad lūk - tas viss ir bērnu spēle salīdzinājumā ar puišiem, kas pamanījušies nozagt 198 automobiļu riteņus ar visām riepām nepilnu četru stundu laikā!

Šāds neparasts atgadījums noticis kādā Teksasas auto dīlera stāvlaukumā. Riteņu zagļi nav atstājuši nevienu pirkstu nospiedumu, nevienu lietišķu pierādījumu un pamanījušies neiekļūt novērošanas kameras objektīvā. Tā teikt - tīri nostrādāts.

Pavisam kopumā garnadži četru stundu laikā spējuši atbrīvot no riteņiem 48 automašīnas, kas stāvvietā gaidīja savus pircējus. Ar noskrūvētiem riteņiem stāvlaukumā palikuši «Chevrolet» sporta automobiļi «Camaro», apvidnieki «Traverse» un pikapi «Silverado». Savukārt dīlercentra vadītājs aprēķinājis, ka kopējais nodarījums skaitāms 200 000 ASV dolāru apmērā.