Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Bojāgājušo skaits zemestrīcē Itālijā pieaug

© SCANPIX

Britu raidorganizācija BBC informē, ka vakar notikušajā 6.2 magnitūdas stiprajā zemestrīcē Itālijas vidienē dzīvību zaudējuši jau 240 cilvēki.

Oficiālajā varasiestāžu paziņojumā teikts, ka šobrīd apstiprināta 240 cilvēku nāve, vēl vairāk nekā 368 cilvēki ir ievainoti. Tiek pieļauts, ka bojāgājušo skaits varētu būt vēl lielāks, jo joprojām zem ēku drupām atrodas cilvēki. Itālijas veselības ministrs pavēstījis, ka liela daļa no cietušajiem un bojāgājušajiem ir bērni.

Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka ASV Ģeoloģiskais dienests norādījis, ka zemestrīce notika trešdien plkst.3.36 (plkst.4.36 pēc Latvijas laika), un tai sekoja vairāk nekā 250 pēcgrūdienu. Tā bija jūtama arī Romā, kas ir apmēram 170 kilometru attālumā no zemestrīces epicentra, un visā Itālijas centrālajā daļā.

Zemestrīces epicentrs atradās desmit kilometrus uz dienvidaustrumiem no viduslaiku pilsētas Norčas, kura atrodas Perudžas provincē Umbrijas reģiona dienvidaustrumos, bet hipocentrs bija četru kilometru dziļumā. Tā skārusi trīs reģionus - Umbriju, Lacio un Marki.