Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Pasaulē

Krievijā deputāte rosina par sievas sišanu piemērot administratīvo sodu

Jeļena Mizuļina © ria.com

Kā ziņo laikraksts “Moscow Times”, Krievijas parlamenta augšpalātas deputāte Jeļena Mizuļina nākusi klajā ar ierosinājumu dekriminalizēt vardarbību ģimenē un aicina atcelt kriminālsodu par ģimenes locekļu sišanu vai fizisku iespaidošanu.

Salīdzinoši nesen Krievijas kriminālkodeksā ieviesti grozījumi, kuri paredz, ka ģimenes locekļu fiziska iespaidošana uzskatāma par kriminālpārkāpumu, tomēr pret to aktīvi iestājusies konservatīvā Krievijas parlamenta deputāte Jeļena Mizuļina. Deputāte 27. jūlijā ir iesniegusi Krievijas Valsts domē iniciatīvu, kurā aicina atcelt jaunos grozījumus.

J. Mizuļina aicina par ģimenes locekļu sišanu piemērot vien administratīvu pārkāpumu. Tāpat jānorāda, ka deputātes priekšlikumam atbalstu jau paudušas dažādas Krievijas “tradicionālo vērtību” aizstāvju organizācijas un Krievijas Pareizticīgā baznīca, kura pat šajā sakarā publicējusi paziņojumu, kurā savukārt norādīts - “Miesas sods, ja tas veikts ar mīlestību un saprāta robežās, ir bērnu vecākiem no Dieva dota pilnvara.”