Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

Mels Gibsons drīkst nemaksāt bijušajai draudzenei

UZVARĒJIS. Melam Gibsonam šķiršanās no Oksanas Grigorjevas beigusies ar mazākajiem iespējamajiem zaudējumiem © Scanpix

Bijušās draudzenes Oksanas Grigorjevas pļāpība ļāvusi amerikāņu aktierim un režisoram Melam Gibsonam ietaupīt pusmiljonu dolāru.

Kalifornijas apelāciju tiesa nospriedusi, ka, intervijā stāstot par vardarbību ģimenē, O. Grigorjeva pārkāpusi šķiršanās vienošanās nosacījumus un vairs nevar pretendēt uz naudas saņemšanu no M. Gibsona.

People atgādina, ka M. Gibsons ar krievu pianisti un dziesmu autori O. Grigorjevu sācis saieties 2009. gadā pēc šķiršanās no sievas Robinas. Tolaik jauno pāri apbrīnoja visa Holivuda, bet O. Grigorjeva sava drauga dēļ pat pārgāja katoļticībā. Tomēr viņu attiecības izrādījās nenoturīgas - vēstis par saderināšanos un gaidāmajām kāzām bija vien vēlamā uzdošana par esošo, bet 2010. gadā pēc meitas Lūsiānas piedzimšanas pāra starpā sākušies regulāri konflikti.

Jau pēc gada mediji vēstīja par abu šķiršanos, turklāt parādījās ziņas, ka M. Gibsons savai bijušajai draudzenei un abu kopīgajai meitai gatavs atvēlēt 15 miljonus dolāru - ar nosacījumu, ka O. Grigorjeva neizpaudīs kopdzīves detaļas, jo sevišķi faktu, ka aktieris mēdzis pret viņu pacelt roku. Taču par lielu pārsteigumu bijusī draudzene šo dāsno piedāvājumu noraidīja, acīmredzot cerot, ka oficiālā veidā spēs no M. Gibsona saņemt vēl lielāku kompensāciju. Atklātībā nokļuva informācija par to, ka M. Gibsons ne reizi vien sitis O. Grigorjevu, un aktierim nācās stāties tiesas priekšā, kas viņam piesprieda trīs gadu nosacītu cietumsodu.

Šo kauju M. Gibsons zaudēja, toties atspēlējās prāvā, kurā tika lemts, cik lieli uzturlīdzekļi viņam jāmaksā bijušajai draudzenei. Par iepriekš piedāvātajiem 15 miljoniem vairs nebija ne runas, un galu galā tiesa nosprieda, ka aktieris savas meitas mātei ir parādā 750 000 dolāru, kas samaksājami trīs gadu laikā. Vienošanās paredzēja arī to, ka O. Grigorjeva nedrīkst publiskot detaļas par abu kopdzīvi, taču 2003. gadā viņa pēc pirmā 250 000 dolāru maksājuma saņemšanas šo nosacījumu pārkāpa. Uzstājoties Hovarda Sterna radio šovā, O. Grigorjeva diezgan nepārprotami paziņoja, ka M. Gibsons viņu sitis, un aktierim tas deva iespēju pārtraukt maksājumus un uzsākt tiesāšanos, kas ievilkusies uz ilgu laiku un noslēgusies tikai pagājušonedēļ. Kalifornijas štata apelāciju tiesa atzinusi, ka M. Gibsona pretenzijas ir pamatotas un O. Grigorjevai no viņa vairs nekāds finansiālais atbalsts nepienākas. Turklāt atbildētājai uzlikts 13 500 dolāru liels naudassods par atteikšanos apstiprināt H. Sterna šova audioieraksta atšifrējuma pareizību.

CNN norāda, ka aktieris, kurš beidzamo desmit gadu laikā pēc skandālista reputācijas iegūšanas (tas gan vairāk saistīts nevis ar šķiršanos no O. Grigorjevas, bet dzērumā paustajiem antisemītiskajiem izteikumiem) piedalījies vien sešās lielās Holivudas filmās, pašlaik cenšas atjaunot savu karjeru. Jau iznākusi spriedzes filma Blood Father, kurā viņš spēlē galveno lomu, novembrī būs skatāma drāma Hacksaw Ridge, kuras sižets balstīts uz Otrā pasaules kara laiku notikumiem, bet pavisam nesen tika paziņots, ka M. Gibsons būs producents un viens no galveno lomu tēlotājiem filmā The Professor And The Madman, kas vēstīs par Oksfordas vārdnīcas izveidošanu XIX gadsimtā. Interesanti, ka šajā filmā viņam būs jāsastrādājas ar Šonu Pennu, kuru Holivudā uzskata par M. Gibsona pretstatu.