Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Ukraina: Krievija ievedusi 19 dzelzceļa sastāvus ar kara tehniku

© SCANPIX

Kopš šī gada jūlija sākuma nekontrolēto Ukrainas-Krievijas robežas daļu no Krievijas puses šķērsoja 19 dzelzceļa sastāvi ar bruņojumu un kara tehniku, turklāt, neievērojot starptautiskās tiesību normas un nepildot savas saistības bruņojuma eksporta kontroles jomā, Krievija ieveda deviņpadsmit T-72 tankus, trīs reaktīvās artilērijas sistēmas "Grad", kā arī divas pašgājējas artilērijas sistēmas.

Kā liecina Ukrainas vēstniecības Latvijā sniegtā informācija, laika posmā no 22.jūlija līdz 24.jūlijam separātistu kaujinieki ar Krievijas atbalstu 189 reizes apšaudīja Ukrainas bruņotos spēkus. Turklāt tiek izmantots bruņojums, kuram saskaņā ar Minskas vienošanos jau sen jābūt izvestam no sadales līnijas.

"Mērķtiecīga drošības situācijas eskalācija notiek, pateicoties kara tehnikas, bruņojuma un munīcijas piegādei no Krievijas, jauno algotņu un Krievijas armijas karaspēka nosūtīšanai Donbasā," pauž Ukrainas Ārlietu ministrija.

Tiek norādīts, ka no Krievijas teritorijas tika piegādātas 130 cisternas degvielas un 14 vagoni ar munīciju. Tāpat teritorijā iegājušas deviņas automobiļu kolonnas, kuru sastāvā bija 44 kravas mašīnas ar munīciju, 34 degvielas uzpildītāji un 77 autotehnikas vienības.

Krievijas bezpilotu lidojošie aparāti trīs reizes nelikumīgi šķērsoja Ukrainas-Krievijas robežu un pēc paveiktiem izlūkošanas uzdevumiem Ukrainas gaisa teritorijā atgriezās savās bāzēs Krievijas teritorijā.

Jau vēstīts, ka Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.