Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

ŠĪ DIENA FOTOGRĀFIJĀS: Ne visi ir mierā ar Klintones nominēšanu

Demokrātu partijas atbalstītāja protestē pret Hilarijas Klintones nominēšanu ASV prezidenta vēlēšanās. © SCANPIX

Ne visi Demokrātu partijas atbalstītāji ir priecīgi par bijušās Valsts sekretāres Hilarijas Klintones nominēšanu ASV prezidenta amatam.

1954.gada 27 jūlijā dzimusi kinorežisore, producente Vija Beinarte. Viņa ir režisore filmām "Tās dullās Paulīnes dēļ", "Aizmirstās lietas" un "Apstākļu sakritība". Tāpat par asistenti strādājusi vairākiem ārvalstu režisoriem.

1922.gada 27.jūlijā toreizējais Ministru prezidents Zigfrīds Anna Meierovics uzdeva kara ministra biedram pulkvedim Laimiņam izstrādāt noteikumus konkursam par "Piemiņas staba" celšanu Rīgā, kas būtu veltīts Brīvības cīņās kritušo varoņu piemiņai. Konkurss ilga no 1922. līdz 1930.gadam, kā rezultātā par labāko tika atzīts Kārļa Zāles pieminekļa mets, kas tagad plaši zināms kā Brīvības piemineklis.

1998.gada 27.jūlijā Rīgas Centra rajona tiesa nolemj noraidīt bijušā Valsts policijas priekšnieka Alda Lieljukša prasību pret Iekšlietu ministriju par atjaunošanu amatā un dienestā, kā arī par zaudētās darba algas kompensāciju par laikposmu no 1998.gada 29.aprīļa līdz 8.jūnijam. Lieljuksis tika atstādināts no amata 1998.gada 2.aprīlī pēc sprādziena pie Rīgas sinagogas. Lieljukša atstādināšanu ierosināja toreizējais iekšlietu ministrs Ziedonis Čevers. Lieljukša atlaišana tika pamatota ar to, ka viņš neesot pietiekami profesionāli veicis savus dienesta pienākumus, lai Latvijā tiktu likvidēta "kriminogēnā spriedze", kā arī neesot pietiekami kontrolējis savu padoto darbību, nepieprasot personisku atbildību un atskaites par paveikto

2005.gada 27.jūlijā Latvijas BMX braucējs Artūrs Matisons Francijā izcīna pasaules čempiona junioriem titulu.