Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

Lielbritānija neizslēdz iespēju stingrāk regulēt imigrāciju

© SCANPIX

Imigrācija Lielbritānijā pēc izstāšanās no Eiropas Savienības (ES) varētu tikt regulēta stingrāk, akcentējot augstas kvalifikācijas profesionāļu piesaisti, tikšanās laikā ar latviešu diasporas organizāciju pārstāvjiem paudis Lielbritānijas vēstniecības vadītājs Latvijā Tims Kollijs.

Kā aģentūru LETA informēja Pasaules Brīvo latviešu apvienības (PBLA) ģenerālsekretāre Ilze Garoza, - Eiropas Latviešu apvienības (ELA) priekšsēdis Kristaps Grasis un politikas referente Elīna Pinto, kā arī Latviešu nacionālās padomes Lielbritānijā (LNPL) priekšsēde Lilija Zobens 26.jūlijā tikās ar Kolliju, vēstniecības vadītāja vietnieci Sāru Hārperi un politiskās sekcijas vadītāja vietnieku Elmāru Sveķi, lai apspriestu latviešu diasporai aktuālos jautājumus pēc Lielbritānijā notikušā balsojuma par izstāšanos no Eiropas Savienības.

Attiecībā uz ELA lūgumu skaidrot Lielbritānijas valdības nodomus par Lielbritānijā dzīvojošo Latvijas valstspiederīgo statusu un iegūtā sociālā nodrošinājuma kontinuitāti nākotnē, vēstniecības vadītājs norādīja, ka iecere ir saglabāt pirms "Brexit" iegūtās Eiropas iebraucēju tiesības - ar nosacījumu, ka ES līmenī rastais risinājums to pašu paredzētu arī citviet Eiropā dzīvojošajiem Lielbritānijas pavalstniekiem.

Vienlaikus viņš pieļāva iespēju, ka imigrācija pēc izstāšanās no ES varētu tikt regulēta stingrāk, akcentējot augstas kvalifikācijas profesionāļu piesaisti.

Tikšanās laikā ELA īpaši norādīja uz nepieciešamību gādāt par Lielbritānijas augstskolās studējošo Latvijas jauniešu studiju stipendiju saglabāšanu un nākotnes studiju iespējām.