Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Princis Džordžs nosvinējis trešo dzimšanas dienu

JUBILĀRS. Princis Džordžs šūpolēs, uz kuru sēdekļa iegrebti viņa vecāku vārdi © SCANPIX

Piektdien Kembridžas hercoga Viljama un hercogienes Keitas lauku īpašumā Norfolkas grāfistē plašākā ģimenes lokā tika nosvinēta prinča Džordža trešā dzimšanas diena. Pirms tam Kensingtonas pils izplatījusi vairākas oficiālās jubilāra fotogrāfijas.

Reuters atgādina, ka Viljama un Keitas pirmdzimtais Džordžs pašlaik ir «trešais rindā» uz britu karaļnama troni - aiz vectētiņa prinča Čārlza un tēva prinča Viljama. Ģimene ļoti rūpējas par to, lai viņš un gadu vecā māsiņa princese Šarlote nekļūtu par britu tabloīdu varoņiem, un nereti tiek kritizēta, ka negribīgi publisko arī bērnu oficiālās fotogrāfijas. Džordža dzimšanas diena bija labs iemesls, lai Kensingtonas pils izplatītu jaunas fotogrāfijas, kas šovasar uzņemtas Norfolkas rezidencē Anmer Hall. Vienā no fotogrāfijām Džordžs redzams kopā ar ģimenei piederošo kokerspanielu Lupo, turklāt izskatās, ka viņš uzcienājis suni ar savu šokolādes saldējumu - dzīvnieku aizsardzības aktīvistu organizācija RSPCA aizrādījusi, ka tas neesot īsti labi darīts, jo suņiem šokolāde ir kaitīga un mājdzīvniekiem tiekot ražoti speciāli našķi, lai atvēsinātos.

Taču sabiedrībā lielāka uzmanība pievērsta tam, kā bija tērpies princis Džordžs, un Reuters prognozē, ka jau tuvākajās dienās bērnu vecāki Apvienotās Karalistes veikalos meklēs tieši tādu strīpainu gaišzilu T kreklu un tumši zilus šortus, kādus princis valkājis brīdī, kad uzņemtas fotogrāfijas. Žurnāls Hello! pagājušajā nedēļā rakstījis par kompānijas Rakuten Marketing veiktu aptauju, kuras laikā noskaidrojies - 39% vecāku atzīst, ka tieši prinča Džordža ģērbšanās stils ietekmē to, kā tiks ietērpti viņu bērni, kuri arī ir aptuveni tādā pašā vecumā. Šajā bērnu stila ikonu topā Džordžs jau apsteidzis Viktorijas un Deivida Bekhemu dēlus Romeo un Krūzu. Tajā pašā laikā reizēm attiecīgus apģērba gabalus atrast veikalos nemaz nav iespējams - ģimene neslēpj, ka Džordžs novalkā arī tēva Viljama un tēvoča Harija apģērbus.

Mazais Džordžs, kurš lielāko daļu laika pavada kopā ar ģimeni, taču reizēm tiek atstāts Montesori bērnudārzā, kas atrodas pavisam netālu no Anmer Hall rezidences, esot diezgan skaļš bērns. Šī iemesla dēļ pagājušā gada decembrī viņš pat netika ņemts līdzi uz Ziemassvētku dievkalpojumu Sendringemas baznīcā, ko apmeklēja pārējā ģimene.

Hercogiene Keita atzinusi, ka rotaļlietu veikalos Džordžu visvairāk interesē lidmašīnu, helikopteru un citu lidaparātu modeļi. Šķiet, ka viņš ir gatavs iet tēva pēdās, kļūstot par lidotāju - kā zināms, princis Viljams ir glābšanas dienesta helikoptera pilots. Kad jūnijā, atzīmējot karalienes oficiālo dzimšanas dienu, visa ģimene pulcējās uz Bakingemas pils balkona, lai vērotu britu gaisa kara spēku lidmašīnu paraugdemonstrējumus Londonas debesīs, tieši mazais Džordžs pauda lielāko sajūsmu par lidmašīnu parādīšanos, un viņu nemulsināja pat to dzinēju apdullinošā rēkoņa. Viljams un Keita arī izteikušies, ka Džordžs jau sācis sevi apzināties kā vecāko brāli, cenšoties rūpēties par mazo māsiņu. Savukārt britu avīžnieki ievērojuši, ka viņš iemācījies eleganti un karaliski pamāt ar roku, pamanot, ka tiek fotografēts karaļnama pasākumu laikā.