Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Rinkēvičs: Turcijai jāievēro katra indivīda tiesības uz taisnīgu tiesu

© SCANPIX

Izmeklēšanas laikā pēc militārā apvērsuma mēģinājuma Turcijā nepieciešams ievērot katra indivīda tiesības uz taisnīgu tiesu atbilstoši starptautisko tiesību principiem, norāda Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

Kā aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā, vakar notika Rinkēviča telefonsaruna ar Turcijas ārlietu ministru Mevlitu Čavušolu, lai pārrunātu aktuālo situāciju Turcijā pēc militārā apvērsuma mēģinājuma un Eiropas Savienības un Turcijas attiecības.

Rinkēvičs, atgādinot, ka Latvija stingri iestājās pret militārā apvērsuma mēģinājumu, aicināja izmeklēšanas laikā ievērot katra indivīda tiesības uz taisnīgu tiesu atbilstoši starptautisko tiesību principiem.

Latvijas un Turcijas ārlietu ministri bija vienisprātis, ka nepieciešams aktīvs un konstruktīvs Eiropas Savienības dialogs.

Kā ziņots, Turcijas parlaments ceturtdien oficiāli apstiprināja ārkārtas stāvokli uz trim mēnešiem. Turcijā uz laiku daļēji arī apturēta Eiropas Cilvēktiesību konvencijas darbība.

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdoans ir apsūdzējis neveiksmīgā apvērsuma organizēšanā ASV dzīvojošo islāma garīdznieku Fetullu Gilenu un viņa piekritējus. Pēc šī puča mēģinājuma Turcijā ir aizturēti, atstādināti vai atlaisti no darba vairāk nekā 50 000 cilvēku.