Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Pasaulē

Francijas prezidenta frizieris saņem neticami lielu algu

© SCANPIX

"France24" vēsta, ka Francijas iedzīvotājus pārsteidzis tas, cik neticami lielu algu par saviem pienākumiem saņem Francijas prezidenta Fransuā Olanda frizieris.

Francijas mediji trešdien publicējuši ziņu, kurā informē, ka Francijas prezidenta frizieris par saviem darba pienākumiem mēnesī saņem 9895 eiro. Tiesa, pats frizieris nedrīkst atklāt, kas ir viņa darba devējs, turklāt viņam jārēķinās, ka, iespējams, būs jāstrādē jebkurā diennakts laikā.

Frizieris, kurš tiek dēvēts par Oliveru B, sāka strādāt 2012.gadā. Darba līguma paredzētas dažādas privilēģijas friziera ģimenei, tāpat viņam pieejams finansiāls mājokļa nodrošināšanai.

Friziera advokāts gan laikrakstā paudis atbalstu savam klientam norādot, ka saspringtā darba dēļ viņš pārdevis savu privāto salonu, turklāt nav piedalījies arī sava dēla dzemdībās.

Laikraksts arī vēsta, ka prezidenta kanceleja šo informāciju ir apstiprinājusi. Kancelejas pārstāvji pastāstījuši, ka frizieris katru rītu rūpējas par Francijas prezidenta Fransuā Olanda matu sakārtojumu, turklāt pirms katras prezidenta uzstāšanās tas tiek atkārtoti pielabots.