Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Pasaulē

Krievija vēlas ar NATO runāt par Baltijas jūras gaisa telpas drošību

© Scanpix

Krievija otrdien paziņojusi, ka šonedēļ gaidāmajās sarunās ar NATO plāno apspriest Baltijas jūras gaisa telpas drošības uzlabošanu, kā arī ASV pretraķešu aizsardzības sistēmu Eiropā.

Krievijas Ārlietu ministrijas preses sekretāre Marija Zaharova pavēstīja, ka Maskava trešdien Briselē gaidāmajās sarunās plāno apspriest "aviācijas drošības uzlabošanu Baltijas jūras reģionā".

Šis paziņojums seko pēc vairākiem ar Krievijas militāro aviāciju saistītiem incidentiem virs Baltijas jūras. Krievija saskārusies ar pārmetumiem, ka tās militārās lidmašīnas pārkāpušas Baltijas valstu gaisa telpu un lido ar izslēgtiem transponderiem - ierīcēm, kas ļauj identificēt lidmašīnu un novērst iespējamas sadursmes gaisā.

Sarunās ar NATO Maskava arī "uzsvērs riskus stratēģiskajai stabilitātei, kas parādījušies ASV un NATO pretraķešu sistēmas Eiropā veidošanas rezultātā", norādīja Zaharova.

Jau vēstīts, ka NATO samitā Varšavā sestdien tika oficiāli paziņots par starptautisko bataljonu izvietošanu Polijā un Baltijas valstīs.

Savukārt Maskava svētdien nosodīja NATO par koncentrēšanos uz "neesošiem" draudiem no Krievijas puses.