Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Teroraktā Stambulas lidostā gājuši bojā vismaz 28 cilvēki; apmēram 60 ievainoti [papildināts]

© Twitter

Stambulas Ataturkas lidostā Turcijā nogranduši divi sprādzieni.

BBC ziņo par vismaz 60 ievainotajiem un vismaz 28 bojāgājušajiem. Pie lidostas novērotas apmēram 49 neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnas.

Varasiestādes ziņo, ka kopumā uzbrukumā piedalījušies trīs teroristi.

Turcijas tieslietu ministrs Bekirs Bozdags pastāstījis, ka viens no teroristiem pie ieejas lidostā sācis šaut ar "kalašņikovu" un tad uzspridzinājies.

CNN informē, ka abi sprādzieni nav notikuši pašā lidostā. Viens sprādziens nograndis lidostas teritorijā pie termināļa, bet otrs pie ieejas lidostā.

Pārtaukta lidostas darbība. Lidostas mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka vairāki reisi tiek atcelti vai novirzīti uz citām lidostām.

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs mikroblogošanas vietnē twitter ziņo, ka pagaidām nav informācijas par lidostā cietušiem Latvijas valstspiederīgajiem. Savukārt Rihards Kalniņš, kas šobrīd atrodas Stambulā, twitter ziņo, ka lidmašīna no Rīgas nosēdās lidostā 15 minūtes pirms sprādzieniem. "Mēs bijām tikai 200 metrus no dokumentu kontroles," viņš raksta.

No Rīgas uz Stambulu reisus nodrošina aviokompānija "Turkish Airlines". Šīs aviokompānijas lidmašīna uz Turciju devusies arī otrdien un Stambulas lidostā nosēdusies plkst.21.27 pēc vietēja laika, liecina portāla "flightradar24.com" informācija.

Arī Ārlietu ministrijas (ĀM) parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica (V) mikroblogošanas vietnē "Twitter" raksta, ka Ataturkas lidosta slēgta aptuveni tajā laikā, kad tajā vajadzēja nolaisties lidmašīnai no Rīgas.

Tvitera lietotāja Betija Turlaja pēc Ataturka lidostā notikušajiem sprādzieniem rakstīja, ka tieši otrdienas vakarā ieradusies Tbilisi lidostā, lai lidotu uz Stambulu, taču viņas reiss atcelts. "Esam iesprūduši," rakstīja Turlaja.

Trešdien plkst.7.50 pēc vietējā laika reiss no Ataturka lidostas paredzēts arī uz Rīgu. Pagaidām lidostas mājaslapā nav norādes, ka šis reiss tiks atcelts, taču šāda iespējamība ir.

Savukārt no Rīgas uz Ataturka lidostu trešdien vienīgais reiss paredzēts plkst.11.45.

Pasažieri tiek aicināti rēķināties ar atceltiem reisiem un sekot līdzi aviokompāniju sniegtajai informācijai.