Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

VAKARA ZIŅAS: Eiropas bagātākie cilvēki greznības izstādē sajūsminās par veco, labo ņivu!

© Publicitātes foto

Nebūsim liekuļi un atzīsimies, ka katrs no mums dziļi sirdī vēlētos būt turīgs. Pastaigājoties ar suni vai šūpinot mantinieku bērnu ratiņos, mēs mēdzam aizdomāties par to, kādu auto izvēlētos, ja pēkšņi loterijā laimētu miljonu. Sarakstā ir dažnedažādi augstākā plaukta zīmoli, bet nekādā gadījumā tur nav vieta automobilim ar nosaukumu «LADA»!

«Top Marques Monaco» - tā saucas ikgadējā greznuma un labklājības izstāde mazajā pundurvalstiņā Francijas dienvidos. Izstāde, uz kuru Monako ierodas Eiropas paši bagātākie cilvēki un karalisko ģimeņu atvases, lai piemeklētu sev pašu dārgāko, pašu modernāko un pašu ekskluzīvāko. Te sastopamas gan luksusa jahtas, gan privātās lidmašīnas, nemaz nerunājot par milzu briljantiem, tīģerādas kažokiem un ziloņkaula mēbelēm.

Tā kā izstādē vieta atvēlēta arī automobiļiem, tad bagātu tētuku un «papucīšu» lolojumi noskata sev tās markas un krāsas braucamrīku, ar kuru pavadīt skumjās dienas pie Ženēvas ezera gaidāmajā vasarā.

«Top Marques Monaco» izstādes auto paviljonā bagātnieku sēžamvietas tiek piemērītas «Rolls-Royce», «Bugatti», «Lamborghini» un visādiem citādiem «Bentley» un «Ferrari» sēdekļiem. Tas nevienu nepārsteidza ne izstādē, ne ārpus tās teritorijas. Pārsteidza tas, ka izstādē starp mega dārgajiem superautomobiļiem ērti iekārtojušies arī pāris «LADA» 4x4 automobiļi jeb mums vairāk atmiņā saglabājušies kā «Ņiva».

Izstādē izliktas dažas klasiskās trīsdurvju ņivas, versija ar nosaukumu «Urban», kā arī prototips tam automobilim, kas šķērda Dakaras rallija smilšu klajumus.

«LADA» nokļūšanu ekskluzīvajā Monako greznības izstādē organizējis «The Lada Niva Classic Club», kas ikdienā specializējas «Lada» 4x4 pārbūvē. Ar viņu palīdzību bez bēdu var tikt pie jaudīgākas spēka iekārtas vai arī personalizēta interjera dizaina.

Tie, kam laimējies redzēt izstādi pašu acīm, apgalvo, ka «Ņiva» bagāto ļaužu aprindās uzņemta ar tēvišķu mīlestību, kas «The Lada Niva Classic Club» pārstāvjiem ļāvis cerēt, ka ne viens vien multimiljonārs sagribēs kādu no «Lada» 4x4 eksemplāriem novietot starp citiem spēkratiem savā privātajā kolekcijā.

Latvijā «Lada» 4x4 nepamatoti palikusi novārtā, pat neraugoties uz to, ka klasiskas «Ņiva» cena sākas no 8900 eiro. Par šā transportlīdzekļa gaitas īpašībām bezceļu apstākļos klīst leģendas. Droši vien tas kalpo par iemeslu, kāpēc kaimiņzemes Krievijas visurgājēju arvien vairāk iekāro Vācijas fermeri!