Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Pasaulē

Deps un Hērda šķiras ar skandālu

ĪSĀ LAIME. Vēl nesen Džoniju Depu un Amberu Hērdu uzskatīja par vienu no spilgtākajiem Holivudas pāriem © Scanpix

Holivudas aktieru pāra Džonija Depa un Amberas Hērdas 15 mēnešu ilgušās laulības šķiršana izvēršas ļoti skandalozi. Losandželosas tiesa apmierinājusi A. Hērdas lūgumu, aizliedzot Dž. Depam viņai tuvoties, jo aktrise spējusi pārliecināt tiesu, ka vīrs viņu fiziski aizskāris – turklāt ne reizi vien.

Pats Dž. Deps pašlaik Eiropā uzstājas kopā ar savu grupu Hollywood Vampires un nevēlas komentēt šķiršanās peripetijas, bet tiesa uz nākamo sēdi sanāks 17. jūnijā.

AP atgādina, ka pagājušās nedēļas sākumā kļuva zināms, ka 30 gadu vecā A. Hērda Losandželosas tiesā iesniegusi laulības šķiršanas pieprasījumu, bet piektdien viņa tiesas zālē ieradusies ar pamatīgu zilumu zem acs, stāstot, ka tās ir 52 gadus vecā Dž. Depa uzbrukuma sekas. Incidents noticis 21. maijā (dienu pēc Dž. Depa mātes nāves), kad aktieris alkohola un, šķiet, arī narkotiku reibumā atgriezies mājās un sarīkojis grautiņu - A. Hērdas seja savainota, jo viņš viņai iemetis ar viedtālruni. Gan aktrise, gan viņas draudzene un kaimiņiene Reikela Rouza Peningtone tiesā liecinājušas, ka šī neesot pirmā reize, kad Dž. Deps fiziski vai verbāli aizskāris sievu, jo reibumā viņš kļūstot neadekvāts. People raksta, ka domstarpības pāra starpā sākušās jau trīs mēnešus pēc 2015. gada janvārī notikušajām laulībām, bet The Daily Mail piebilst, ka strīdu iemesls parasti bijis Dž. Depa greizsirdība par biseksuālās A. Hērdas attiecībām ar sievietēm. 21. maija incidents bijis tikai pēdējais piliens A. Hērdas pacietības kausā, pēc kā viņa nolēmusi iesniegt šķiršanās pieprasījumu.

Laulības līgums abu starpā neesot noslēgts, bet A. Hērdas juristi jau izvirzījuši savas prasības - aktrise vēlas, lai viņai paliek abu kopīgā māja Losandželosā, automašīna Range Rover un viens no pāra suņiem, tāpat viņa grib no Dž. Depa ik mēnesi saņemt 50 000 dolāru lielus uzturlīdzekļus. Dž. Depa advokāte L. Vasere sarunā ar People skaidrojusi, ka šīs prasības ir pārspīlētas. «Ambera ir veiksmīga modele un aktrise, kura pelna pietiekami daudz, lai sevi uzturētu,» viņa teikusi, piebilstot, ka sūdzība par Dž. Depa vardarbību iesniegta vien tādēļ, lai būtu kāds papildu arguments cīņā par uzturlīdzekļu pietiesāšanu. Juriste norādījusi, ka laulības šķiršanas pieteikumā par vardarbību, kurai ģimenes dzīvē tikusi pakļauta A. Hērda, nekas nav sacīts, taču nedēļas laikā advokāti, visticamāk, pārliecinājuši aktrisi nākt klajā ar šādiem apgalvojumiem.

Zīmīgi, ka tas izdarīts laikā, kad Dž. Deps atrodas Eiropā, turklāt ASV viņš nav plānojis atgriezties agrāk par 7. jūniju un pašlaik, pat gribēdams, nevarētu tuvoties sievai. Amerikāņu laikraksti tikmēr noskaidrojuši, ka 21. maijā Dž. Depa mājās patiešām noticis skandāls un pat tikusi izsaukta policija, taču likumsargi neesot konstatējuši, ka kāds būtu cietis. Jāatgādina, ka vardarbība ģimenē Kalifornijas štatā tiek uzskatīta par federālo noziegumu un nav nepieciešams cietušā iesniegums, lai uzsāktu lietu pret varmāku. Par to savulaik pārliecinājās pazīstamais krievu hokejists Vjačeslavs Voinovs, kuru par vainīgu atzina, pat neraugoties uz to, ka viņa dzīvesbiedre nekādas pretenzijas neizvirzīja.