Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

ŠĪ DIENA FOTOGRĀFIJĀS: Armijas diena Bulgārijā, Mātes dienas ieskandināšana Nepālā

Brīvā daba uz ezera Sidnejā uzstājas Austrālijas baleta mākslinieces © Scanpix

1985. gada 6. maijā dzimis latviešu BMX riteņbraucējs Artūrs Matisons. Savukārt 1856. gadā šajā dienā piedzima austriešu psihiatrs Zigmunds Freids.

2005. gada 6. maijā Rīgas apgabaltiesa "Bankas Baltija" (BB) krimināllietā apsūdzētajam bijušajam bankas uzraudzības padomes priekšsēdētājam Aleksandram Laventam piesprieda brīvības atņemšanu uz septiņiem gadiem un septiņiem mēnešiem. Tiesa atzina Laventu par vainīgu gandrīz visās apsūdzības epizodēs. Kā papildu sodu tiesa noteica arī mantas konfiskāciju. Bijušajam BB prezidentam Tālim Freimanim tiesa piesprieda brīvības atņemšanu uz sešiem gadiem, bet trešajam šajā lietā apsūdzētajam - Alvim Līdumam - brīvības atņemšanu uz trim gadiem un trim mēnešiem. Arī Freimanim un Līdumam tika noteikta mantas konfiskācija. Rīgas apgabaltiesa 475 lappuses garo spriedumu lasīja gandrīz divas nedēļas. Šis bija jau otrais apgabaltiesas spriedums BB lietā. Iepriekš apgabaltiesa BB krimināllietu izskatīja ilgāk nekā četrus gadus un tai nomainījās trīs tiesneši.

Tajā paša dienā 2005. gadā Latvijā ierodās ASV prezidents Džordžs Bušs, lai Rīgā 7. maijā tiktos ar triju Baltijas valstu prezidentiem un uzrunātu Latvijas sabiedrību.

1994. gada 6. maijā tika atklāts tunelis zem Lamanša, savienojot Lielbritāniju un Franciju.