Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Pasaulē

Gruzijas ārlietu ministrs izvairās no jautājuma par iespējamu bēgļu uzņemšanu

© Scanpix

Pārvarētās grūtības Eiropu stiprinās un arī Gruzija kļūs par tās daļu, lai dalītu kopīgās vērtības, intervijā aģentūrai LETA pauda Gruzijas ārlietu ministrs Mihails Džanelidze, kurš gan nesniedza konkrētu atbildi, vai pēc pievienošanās Eiropas Savienībai (ES) valsts būtu gatava uzņemt patvēruma meklētājus.

Ministrs skaidroja, ka pašlaik Eiropa saskaras ar virkni izaicinājumu, taču pauda pārliecību, ka tā spēs pārvarēt krīzes un kļūs tikai stiprāka, jo Eiropa ir balstīta uz kopējām vērtībām un interesēm. "Šī nav uzspiesta vienotība, bet gan nāciju un valstu brīva izvēle būt kopā un dalīties savās vērtībās. Mūsu uzskati un intereses saskan, tādēļ es ticu, ka pārvarētās grūtības Eiropu stiprinās un arī Gruzija kļūs par tās daļu, lai dalītu kopīgās vērtības," viņš sacīja.

Taujāts, vai, kļūstot par ES dalībvalsti, Gruzija būtu gatava solidarizēties arī, piemēram, patvēruma meklētāju uzņemšanas jautājumā, Džanelidze atbildēja izvairīgi, norādot, ka Gruzija jau tagad piedalās globālās drošības nodrošināšanā.

"Mēs esam vieni no lielākajiem dalībniekiem NATO misijā Afganistānā, tāpat piedalāmies ES miera uzturēšanas misijās. Mēs turpināsim sniegt savu ieguldījumu Eiropas un mūsu sabiedroto mieram un drošībai. Mēs šo lomu esam uzņēmušies un turpināsim pildīt arī nākotnē," viņš sacīja.