Trešdiena, 17.aprīlis

redeem Rūdis, Rūdolfs, Viviāna

arrow_right_alt Pasaulē

Pie Lībijas krasta, iespējams, gājuši bojā 85 imigranti

© Scanpix

84 nelegālie imigranti pazuduši, apgāžoties piepūšamajai laivai pie Lībijas krasta, ziņo Starptautiskā Migrācijas organizācija (IOM).

Itālijas krasta sardze saņēmusi satelīttelefona zvanu un devusies palīdzēt migrantu laivai, kuru apdraudējusi vētra. Kopumā izglābti vien 26 nelegālie imigranti, kurus nācies nogādāt Itālijā.

Krasta apsardzes pārstāvji ziņo, ka šājās lielajās piepūšamajās laivās var pārvadāt no 100-120 cilvēkiem un tās parasti ir pilnas.

Pagaidām nav zināms, kāda bijusi imigrantu nacionālā piederība. Vien šogad Itāliju ar laivām sasnieguši apmēram 27 000 migrantu- lielākā daļa devusies ceļā no Lībijas.

Domājams, ka šogad Vidusjūrā noslīkuši vismaz 800 nelegālie imigranti.

"Skaidrs, ka Balkānu maršruts ir pagātne un tai vairs nevajadzētu un tā nebūs vieta, no kurienes cilvēkiem ļaus doties uz Vāciju un Austriju, un Eiropas centru, [...] Tagad jautājums ir par alternatīviem maršrutiem - Balkānu maršrutā, un, protams, mēs arī esam nobažījušies, ka bēgļu skaits atkal pieaugs, viņiem ierodoties caur Lībiju un Itāliju," uzskata Vācijas iekšlietu ministrs Tomass de Mezjērs.