Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Kultūras ministre tiekas ar tautiešiem Īrijā

© F64

No 29.aprīļa līdz 1.maijam kultūras ministre Dace Melbārde dosies darba vizītē uz Dublinu Īrijā, kuras ietvaros piedalīsies 5.Latviešu kultūras svētku Īrijā pasākumos un tiksies ar tautiešiem, lai pārrunātu plānotās aktivitātes, gatavojoties Latvijas valsts simtgades svinībām.

Šodien kultūras ministre Dace Melbārde tiekas ar Latviešu biedrība Īrijā pārstāvjiem un tautiešiem par Latvijas valsts simtgades jautājumiem. Latviešu biedrības Īrijā rīkoto 5.Latviešu kultūras svētku ietvaros ministre uzrunās jauniešus radošajā pēcpusdienā un viesosies Latviešu skoliņā Navanā. Pēcāk ministre piedalīsies Eiropas latviešu apvienības organizētajā diskusijā "Māksla un radošums - [ie]dRosme aktīvai latvietībai", kurā par cilvēku piederības sajūtu Latvijai un līdzdalību politiskos un sabiedriskos procesos caur mākslu un radošumu diskutēs arī mūziķis un filmu režisors Aigars Grauba, filmu režisore Dzintra Geka un sabiedriski aktīvs Īrijas latvietis Pēteris Kļaviņš. Diskusiju vadīs Latvijas Pilsoniskās alianses direktore Rasma Pīpiķe.

Turpinoties Latviešu kultūras svētku "Maija umurkumurs un pavasara gadatirgus" norisēm, 1.maijā ministre piedalīsies pasākumos un uzstāsies ar uzrunu Dublinas vecpilsētā. Pēc tam paredzēta arī ministres intervija vietējā televīzijā "5.novads".

Tāpat vizītes laikā plānota Dublinas Nacionālās koncertzāles apskate, kā arī tiks pārrunāti sadarbības jautājumi ar Latvijas vēstnieku Īrijā Dr. Gintu Apalu.