Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Lavrovs: Baltijas valstis neizrāda pateicību, ka Maskava ļāva aiziet no PSRS

© Scanpix

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs paziņojis, ka Baltijas valstis neesot izrādījušas nekādu pateicību par to, ka Maskava ļāvusi tām "mierīgi aiziet", sabrūkot Padomju Savienībai.

Piektdien Zviedrijas laikrakstā "Dagens Nyheter" publicētā intervijā Lavrovs īpaši izcēlis Lietuvu kā "visagresīvāko, rusofobiskāko valsti" un sacījis, ka tā izdara spiedienu uz NATO, lai alianse ieņemtu "pret Krieviju vērstu virzienu".

Viņš norādījis, ka "kolēģi NATO" reiz viņam teikuši, ka Latvija, Lietuva un Igaunija "nomierināsies" pēc tam, kas pievienosies aliansei 2004.gadā.

"Tās pievienojās NATO, bet nenomierinājās, jo īpaši tas attiecas uz mūsu kaimiņvalsti Lietuvu," laikraksts citē Krievijas ārlietu ministra sacīto.

Lavrovs arī aizstāvējis Krievijas bumbvedēju pilotu rīcību šomēnes, kad tie veica zemu pārlidojumu pār ASV jūras spēku eskadras mīnu kuģi "Donald Cook" Baltijas jūrā, paziņojot, ka tie novēroja kuģi no "droša attāluma".

"Mūsu lidmašīnas tajā teritorijā veica pilnīgi likumīgus mācību lidojumus starptautiskā gaisa telpā," par "Su-24" lidojumiem sacīja Lavrovs, piebilstot, ka bumbvedēju apkalpes "ievēroja ASV eskadras mīnu kuģi ar spēcīgiem ieročiem tuvojamies mūsu militārajai bāzei un nolēma palūkot, kas tas ir. Tiklīdz viņi redzēja, kas tas ir - kas tika veikts no droša attāluma -, tie pagriezās un turpināja savu lidojumu".