Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© f64.lv

Dienas svarīgāko norišu apskats

LATVIJA VISNEIETEKMĪGĀKĀ NO BALTIJAS VALSTĪM: Latvijas ietekme Eiropas Savienībā (ES) ir zemāka nekā abām pārējām Baltijas valstīm, bet tā varētu palielināties, liecina žurnāla "Politico" sagatavotais ietekmes reitings, kurā iekļautas ES dalībvalstis un kandidātvalstis. Latvija reitingā ierindota 24.vietā.

NEO UN KAIMIŅŠ: Latvijas Universitātes pētnieks Ilmārs Poikāns jeb Neo būs viens no Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa partijas dibinātājiem. Viņš žurnālistiem norādīja, ka plāno iesaistīties partijā KPV, kuru iecerēts dibināt 3.maijā, kā arī būs viens no partijas dibinātājiem.

PIRMAIS PATVĒRUMS PIEŠĶIRTS: Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) nolēmusi piešķirt alternatīvo statusu pirmajām divām pārvietotajām ģimenēm no Grieķijas, kas februāra sākumā ieradās Latvijā Eiropas Savienības pārvietošanas programmas ietvaros, aģentūru LETA informēja PMLP.


AIZTUR TRĪS DARBINIEKUS: Vakar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas Iekšējās drošības daļa saistībā ar kukuļņemšanu un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu aizturējusi trīs VID darbiniekus, šodien žurnālistiem sacīja VID ģenerāldirektora vietnieks noziedzības apkarošanas jomā Kaspars Čerņeckis.

APDRAUDĒTI IEPIRKUMI: Ierēdņu nolaidības un valdības neizdarības dēļ joprojām nav pieņemti jaunie iepirkumu likumi, tādēļ Finanšu ministrija brīdinājusi valsts un pašvaldību iestādes uz nenoteiktu laiku atlikt visus iepirkumus, kuros paredzamā līgumcena pārsniedz noteikto slieksni - 5,225 miljonus eiro, šodien vēsta laikraksta "Dienas Bizness". Finanšu ministrija savukārt šajā sakarā šodien norādījusi, ka “neviena publiskā iepirkuma veikšana nav apdraudēta vai aizliegta“.

UZLIDOJUMS SLIMNĪCAI: Vismaz 14 pacienti un trīs ārsti gājuši bojā gaisa uzlidojumos, kas mērķēti slimnīcai Aleppo provincē Sīrijā, vēsta BBC. Vietējie mediji uzlidojumos vaino Sīrijas valdības un Krievijas spēkus, tomēr šī informācija šobrīd nav apstiprināta.