Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Madonnas cerības uz dēla atgriešanos sarūk

AICINĀJUMS. Vienā no pēdējiem koncertiem Madonna dēlam Roko veltīja dziesmu © Scanpix

Dziedātāja Madonna joprojām vēlas tiesas ceļā panākt 15 gadus vecā dēla Roko, kurš pašlaik dzīvo pie mūziķes šķirtā vīra Gaja Ričija Londonā, pārcelšanos pie viņas uz ASV. Tomēr britu laikraksti norāda – pat Ņujorkas tiesa atzinusi, ka nespēs piespiest pusaudzi doties pie mātes, un pašlaik ticamāka ir abu pušu mierizlīguma panākšana. Roko varētu palikt pie tēva, taču regulāri apciemot arī māti.

International Business Times vēsta, ka sestdien notikušajā koncertā Jaunzēlandes pilsētā Oklendā 57 gadus vecā Madonna savam dēlam veltījusi dziesmu La Vien en Rose, pirms tam klausītājiem stāstot par to, cik liela ir mātes mīlestība pret bērnu, un atzīstot, ka nespēs par to ilgi runāt, jo izplūdīs asarās. Emocionālā uzstāšanās ir vēl viens apliecinājums tam, ka Madonna ļoti vēlas, lai Roko atgrieztos pie viņas (to, starp citu, paredz arī 2009. gadā panāktā vienošanās par dziedātājas un G. Ričija laulības šķiršanu), taču nav iespējams neņemt vērā ar pusaudža viedokli, un tas pašlaik ir nepārprotams – Roko vēlas palikt pie tēva Londonā.

Jāatgādina, ka skandāls izcēlās pagājušā gada nogalē, kad Roko, kurš iepriekš bija pavadījis māti vairākās koncertturnejās, pēc viesošanās pie tēva Londonā kategoriski atteicās atgriezties Ņujorkā. Madonna un viņas advokāti meklēja palīdzību Ņujorkas tiesā, kurā savulaik tika šķirta viņas laulība, un tā pieņēma lēmumu, ka pusaudzim jāatgriežas pie mātes, taču Roko un G. Ričijs lēmumu ignorējuši. The Daily Mail raksta, ka pagājušonedēļ Madonnas nolīgtie juristi mēģinājuši panākt, lai Ņujorkas štata augstākā tiesa pieņem lēmumu par Roko piespiedu nogādāšanu ASV, un pat rosinājuši izdot G. Ričija aresta orderi. Tomēr tiesnese Debora Kaplāne atturējusies no tik straujas rīcības, tā vietā mudinot iesaistītās puses panākt vienošanos ārpus tiesas zāles un īpaši uzsverot, ka ņemamas vērā paša Roko intereses.

Spriežot pēc visa, uz viņu pietiekami lielu iespaidu bija atstājusi Roko advokātes Ellenas Sigelas uzstāšanās. Juriste uzsvaru likusi uz to, ka Roko pēc ilgāka pārtraukuma atkal mācās skolā, kur jūtas ļoti komfortabli, un nebūt nealkst kopā ar māti atkal apceļot pasauli. Pusaudzim neesot nekādas vēlmes atrasties starmešu gaismā, kas viņam neizbēgami draud, dodoties koncertturnejās līdzi Madonnai, norādījusi advokāte, piebilstot, ka Roko arī izjūtot milzīgu stresu savu vecāku ķīvēšanās dēļ. Tiesnese D. Kaplāne šiem argumentiem piekritusi, cita starpā piebilstot, ka Roko vecumā bērnus, kuri vēlas palikt pie kāda no vecākiem, ir ļoti grūti piespiest mainīt savu lēmumu. Žurnāls People norādījis – Madonnas advokāti atkal atgriezušies pie apgalvojumiem, ka G. Ričijs, kurš pagājušogad apprecējās, pievēršot pārāk maz uzmanības dēla audzināšanai, savukārt britu kinorežisora nolīgtie juristi runājuši par Madonnas «apšaubāmajām audzināšanas metodēm».

D. Kaplāne paziņojusi, ka Ņujorkas tiesa pie šī jautājuma skatīšanas atgriezīsies 1. jūnijā, ja vecākiem līdz tam laikam neizdosies vienoties. Neoficiāla informācija, kas nokļuvusi The Daily Mail rīcībā, liecina, ka vienošanās starp abu pušu juristiem jau ir gandrīz panākta. Saskaņā ar to Roko būs iespēja dzīvot Londonā pie tēva, taču skolēnu brīvdienas viņam būs jāpavada mātes sabiedrībā.