Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Pasaulē

Aicina pret Krieviju saglabāt striktas un visaptverošas sankcijas

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Eiropas Savienības (ES) noteiktās sankcijas pret Krieviju nedrīkst atstāt uz mūžīgu laiku, taču pagaidām tām jābūt pietiekami striktām un visaptverošām, intervijā aģentūrai LETA sacīja Gruzijas parlamenta priekšsēdētājs Dāvids Usupašvili.

Vaicāts par ES noteikto sankciju pret Krieviju pagarināšanu, Usupašvili norādīja, ka Krieviju nevajadzētu pamest. "Ja tā drīkst, es to visu salīdzinātu ar kādu sliktu radinieku, kurš neprot uzvesties. Kādā brīdī jūs vēlaties pārtraukt ar viņu attiecības, pārtraukt saziņu un saprotiet, ka šim cilvēkam nedrīkst gluži atļaut darīt visu, kas vien ienāk prātā. Šāda pieeja mums būtu jāpiekopj, un mēs nedrīkstam atļauties būt naivi," viņš sacīja.

Usupašvili arī pauda viedokli, ka sankcijas nedrīkst atstāt uz mūžīgu laiku, taču tām ir jābūt striktām un ļoti visaptverošām. "Taču šis nav tas gadījums, kad mums vajadzētu aizmirst par Krieviju. Katru situāciju nepieciešams izpētīt - vai mēs apbalvojam labu uzvedību, vai arī mēs sūtām signālus, kas ir laba uzvedība, bet kas - slikta. Mēs nedrīkstam atļaut darīt visu, kas tai vien ienāk prātā, piemēram, Sīrijā," pauda Gruzijas parlamenta priekšsēdētājs.

Viņš arī atgādināja, ka laikā, kad Krievija sāka savas aktivitātes Sīrijā, tā neprasīja ielūgumu Rietumu pasaules koalīcijai, kas cīnās pret teroristisko organizāciju "Islāma valsts". Tā Usupašvili ieskatā bija liela kļūda. "Es gan nezinu, kas to izraisīja. Varbūt nepietiekami tika novērtēta Krievijas rīcība," viņš sprieda.

Usupašvili arī norādīja, ka laikā, kamēr demokrātisko valstu koalīcijas un institūcijas, piemēram, ES un NATO, velta dienas un naktis diskusijām un vēl nav skaidra pat viņu pašu dienas kārtība, Krievija ir pietiekami ātra, lai radītu izaicinājumus, ar kuriem nākas saskarties koalīcijai.

"Šī iemesla dēļ mums ir nepieciešama ļoti stingra demokrātiskās pasaules līderība, kura politiskajiem huligāniem ieskaidrotu, ka viņu rīcībai sekos sodi," rezumēja politiķis.