Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Maskavā norisinās masveida veikalu nojaukšana

© EPA

Varasiestādes Krievijas galvaspilsētā Maskavā sākušas vērienīgu kampaņu, kurā tiek nojaukti ielu kioski un nelieli veikali, izraisot sašutumu pilsētas iedzīvotāju vidū, ziņo BBC.

Nojaukti apmēram 100 veikalu, kuru īpašniekiem, pēc varasiestāžu domām, nebija zemes īpašumtiesības. Šīs kampaņas pretinieki uzskata, ka pati veikalu demontāža nav likumīga.

Dažu veikalu īpašnieki cenšas iesniegt petīcijas pilsētas mēram ar lūgumu pārtaukt ēku nojaukšanu. Veikalu nojaukšanas atbalstītāji uzskata, ka kioski tika būvēti neregulāri, traucējot gājējus, kā arī tie sagādāja problēmas piekļūt svarīgiem pazemes savienojumiem, piemēram, gāzes vadiem un telekomunikācijai.

Savukārt reakcija sociālajos tīklos ir daudz negatīvāka, apgalvojot, ka veikalu nojaukšanas darbi tiek veikti nelegāli. Daļa Maskavas iedzīvotāju uzskata, ka tiek nojauktas tirdzniecības vietas, kurās bija iespēja iegādāties vitāli nepieciešamas preces un pakalpojumus. Tāpat cilvēki runā par pieaugošā bezdarba iespējamību, kad bez darba var palikt pat 15 tūkstoši cilvēku.