Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Pie Maķedonijas notikusi policijas un bēgļu sadursme

© Scanpix

Uz Maķedonijas un Grieķijas robežas sestdien masu kautiņā cietuši 18 maķedoniešu policisti un aptuveni 20 nelegālie imigranti no Āfrikas un Tuvajiem Austrumiem. Divi likumsargi ar galvas traumām nogādāti slimnīcās, pavēstīja varasiestādes.

Kad maķedoniešu karavīri sāka uzstādīt robežžogu, aptuveni 250 nelegālie imigranti, kas bija sapulcējušies robežas Grieķijas pusē, ņēmās viņus apmētāt ar akmeņiem.

Reaģējot uz to, policija agresīvā pūļa virzienā raidīja trokšņa granātas.

Skopjes varasiestādes skaidro, ka negrasās pilnībā slēgt robežu. Žogs tiek celts, lai imigranti robežu šķērsotu pastāvošajos robežpunktos, tomēr tur ieceļošanas atļaujas tiek dotas vienīgi imigrantiem no Sīrijas, Irākas un Afganistānas.

Sadursmēs sestdien pamatā piedalījušies ieceļotāji no Marokas, Irānas, Pakistānas un Alžīrijas.

Atbilstoši Starptautiskās Migrācijas organizācijas (IOM) datiem šogad Eiropā, šķērsojot Vidusjūru, kopumā ieradušies jau vairāk nekā 868 000 nelegālo imigrantu.

Viņu lielākā daļa necenšas palikt Itālijā vai Grieķijā - pirmajās Eiropas Savienības (ES) valstīs, kuras viņi sasniedz -, bet dodas tālāk uz Vāciju, kur valsts patvēruma meklētājiem nodrošina dāsnus pabalstus un sociālās garantijas.

Otrs populārākais nelegālo imigrantu galamērķis ES ir Zviedrija, kur viņi arī līdz šim varēja rēķināties ar dāsnu valsts atbalstu.