Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Pasaulē

Arī Polija atsakās uzņemt patvēruma meklētājus

© Scanpix

Polijas jaunā premjerministre Beāta Šidlo paziņojusi, ka Varšava nav spējīga pildīt iepriekšējās valdības dotos solījumus par patvēruma meklētāju uzņemšanu, ziņo Polijas Radio.

Pirms diviem mēnešiem, kad pie varas atradās vēl centriski labējās partijas "Pilsoniskā platforma" (PO) vadītā valdība, Polija apņēmās divu gadu laikā uzņemt aptuveni 7000 patvēruma meklētāju.

"Tas nebija labs lēmums. Problēma nav iespējamajā bēgļu vai imigrantu skaitā, bet lēmumos, kas tiek pieņemti bezatbildīgi un kuri var nenovest pie problēmas patiesa risinājuma," norādīja Šidlo, kas pārstāv konservatīvo partiju "Likums un taisnīgums" (PiS), kura oktobrī notikušajās parlamenta vēlēšanās izcīnīja absolūto vairākumu.

Preses konferencē pēc otrdienas valdības sēdes, viņa norādīja, ka ņemot vērā satraucošās ziņas, kas ik dienas tiek saņemtas pēc Parīzes teroraktiem, situācijas vērtējums ir mainījies. "Tas attiecas ne tikai uz Polijas valdību, bet uz Eiropas starptautisko kopienu," uzsvēra premjere.

Tomēr vienlaikus viņa atkārtoti norādīja, ka Polija pildīšot savas starptautiskās saistības, kas izriet no valsts dalības Eiropas Savienībā (ES).

"Pagaidīsim līdz sanāksmēm, kuras mums ir priekšā. Es pati piedalīšos šādā sanāksmē svētdien," mudināja Šidlo, piesaucot nedēļas nogalē paredzēto paplašināto Eiropadomes sēdi, kurā pieaicināta arī Turcija.

"Šis ir laiks dziļākām pārdomām," piebilda Polijas valdības vadītāja.