Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Šīnam pārmet partneru nebrīdināšanu par HIV

Čārlijs Šīns The Today Show laikā atzinis, ka jau vairāk nekā četrus gadus ir inficēts ar HIV © Scanpix

ASV sabiedrība visnotaļ pozitīvi uztvērusi pagājušonedēļ izskanējušo aktiera Čārlija Šīna atzīšanos, ka viņš inficēts ar HIV vīrusu, kas izskaidro gan viņa depresiju, gan aizraušanos ar alkoholu. Taču šī attieksme var mainīties, ja noskaidrosies, ka Č. Šīns savus gultas partnerus nav brīdinājis par diagnozi.

Lai visai pasaulei paziņotu par savu diagnozi, 50 gadus vecais Č. Šīns, kurš beidzamajos gados ieguvis skandalozu slavu, izvēlējies NBC sarunu raidījumu The Today Show. Tā vadītājam Metam Laueram aktieris stāstījis, ka HIV viņam diagnosticēts pirms vairāk nekā četriem gadiem, taču savlaicīga medikamentu lietošanas uzsākšana devusi labus rezultātus – AIDS Č. Šīnam neesot. Aktieris sacījis, ka viņam neesot ne jausmas, kādos apstākļos inficējies ar HIV, taču uzsvēris, ka diagnozi uztvēris ļoti emocionāli. Ar to arī ir saistāma neadekvātā uzvedība, ar ko Č. Šīns diezgan regulāri izcēlies beidzamajos gados, kopš 2011. gadā ar lielu skandālu pameta seriālu Two And A Half Man.

Iemesls, kādēļ Č. Šīns nolēmis atklāt savu diagnozi, esot visbanālākā šantāža. Vairāki cilvēki, kuri zinājuši, ka viņš inficēts ar HIV, pieprasījuši naudu par savu klusēšanu, kā, piemēram, kāda prostitūta, kura viņa vannas istabā nofotografējusi Č. Šīna lietoto medikamentu (tā dēvētā HIV kokteiļa) iepakojumus un draudējusi šos attēlus izplatīt internetā. Aktieris sūrojies, ka šādā veidā viņu nodevuši ne tikai gadījuma paziņas, bet arī cilvēki, kuriem viņš uzticējies. M. Laueram viņš stāstījis, ka vairāku gadu laikā par klusēšanu izspiedējiem samaksājis aptuveni 10 miljonus dolāru – ja tā ir patiesība, tad ar šo lietu būtu jāsāk nodarboties policijai.

Č. Šīns apgalvojis – viņš esot pārliecināts, ka nevienu no savām daudzajām partnerēm vai partneriem ar HIV inficējis neesot, turklāt visi viņi bijuši informēti par diagnozi. Tomēr Daily Mirror raksta, ka ar juristiem konsultējušies jau aptuveni 75 cilvēki un Č. Šīnam draud vesela apsūdzību buķete – sākot ar emocionālā kaitējuma nodarīšanu un beidzot ar aplipināšanu ar potenciāli nāvējošu slimību. «Mūsu avoti saka, ka šie 75 ir tikai aisberga virsotne, jo šo gadu laikā Šīns gultā pabijis ar aptuveni 700 cilvēkiem,» raksta Daily Mirror, atgādinot, ka aktieris regulāri izmantojis prostitūtu pakalpojumus, bet reiz lepni pavēstījis, ka viņa kontā ir ap 5000 sieviešu. Daily Mirror uzsver, ka nedrīkst aizmirst arī par domino efektu, jo šīs prostitūtas pēc Č. Šīna apkalpojušas arī citus klientus un varējušas viņus inficēt ar HIV.

Līdz šim visemocionālāk reaģējusi bijusī pornozvaigzne Brī Olsone, kura 2011. gadā pāris mēnešus dzīvoja kopā ar Č. Šīnu. Viņa apgalvo, ka par diagnozi neko neesot zinājusi. «Es taču līdz šim laikam varēju nomirt, jo viņš man neko nepastāstīja. Viņš ir īsts briesmonis,» sieviete sacījusi sarunā ar People. Iespējams gan, ka viņas sašutums ir nepamatots, jo cita bijusī Č. Šīna draudzene Natalī Kenlija intervijā Us Weekly norādījusi – diagnoze aktierim noteikta jau pēc tam, kad viņš bija pašķīries no B. Olsones.