Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Kijeva aplēsusi, ka Donbasā atrodas 6000-9000 Krievijas karavīru

© Scanpix

Donbasā pašpasludināto "Doņeckas tautas republika" un "Luhanskas tautas republika" bāzēs atrodas no sešiem līdz deviņiem tūkstošiem Krievijas karavīru, sestdien paziņoja Ukrainas Drošības dienesta (UDD) priekšnieks Vasils Hricaks.

Pēc viņa teiktā, krievu karavīri Donbasā atrodas "uz pastāvīgas bāzes". Vēl aptuveni 50 000 Krievijas karavīru atrodas pie Ukrainas robežas, piebilda Hricaks.

Viņš arī pavēstīja, ka līdz šai dienai dokumentēta 56 krievu līdzdalība konfliktā Donbasā.

Tāpat Hricaks paziņoja, ka šobrīd kaujinieku gūstā atrodas 153 cilvēki, no kuriem 62 ir civiliedzīvotāji, bet vēl 801 cilvēks ir pazudis bez vēsts.

Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš pagājušā gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.