Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Divos sprādzienos Turcijas galvaspilsētā gājuši bojā 86 cilvēki [Papildināts]

© Scanpix

Sestdien Turcijas galvaspilsētā Ankarā pie centrālās dzelzceļa stacijas nogranduši divi spēcīgi sprādzieni, kuros dzīvības zaudējuši 86 cilvēki.

Kā paziņoja Turcijas veselības ministrs, sprādzienos dzīvības zaudējuši 62 cilvēki, bet vēl 24 nomiruši slimnīcā no gūtajiem ievainojumiem. Vēl 186 cilvēki guvuši ievainojumus.

Uzbrukumu nosodījis Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans, to nodēvējot par uzbrukumu valsts vienotībai un mieram.

Uzbrukums noticis vietā, kur sestdien pusdienlaikā bija paredzēts kreiso organizāciju miera gājiens, lai protestētu pret valdības konfliktu ar kurdiem. Gājienu "Mieram un demokrātijai" organizēja vairākas kreiso organizācijas, kā arī parlamentā pārstāvētā lielākā kurdu partija - Tautas demokrātiskā partija (HDP).

Sprādzieni ar dažu sekunžu intervālu nogranda ap plkst.10, kad pasākuma vietā sākuši pulcēties gājiena dalībnieki.

Kā vēsta telekanāls NTV, atsaucoties uz aculieciniekiem, iespējams, ka sprādzienus sarīkoja terorists pašnāvnieks, lai gan ap pasākuma vietu bija izvietoti lieli policijas spēki, kas pārbaudīja cilvēkus.

Kā pavēstīja Turcijas valdības amatpersona, varasiestādēm ir "aizdomas, ka pastāv saistība ar terorismu", taču sīkāku informāciju nesniedza.

Policijai nācies atklāt uguni, lai no notikuma vietas izdzenātu demonstrantus, kuri bija saniknoti par savu biedru nāvi.

"Mēs esam saskārušies ar milzu slaktiņu. Ir pastrādāts barbarisks uzbrukums," sacīja HDP līderis Selahatins Demirtašs.

Pirms mēneša HDP piedzīvoja nacionālistu uzbrukumus partijas birojiem vairākās pilsētās, jo partija, viņuprāt, sadarbojas ar kurdu separātistu bruņoto grupējumu Kurdistānas strādnieku partija (PKK).