Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

"Air France" vadībai nācies bēgt no darbiniekiem

© AFP

Aviokompānijas "Air France" darbinieki pulcējās protestos pie Šarla de Golla lidostas Francijā, lai iebilstu pret darba vietu samazinājumu. Aviokompānijas amatpersonām nācies bēgt no sapulces, kurā iebrukuši saniknotie darbinieki un uzbrukuši vadītājiem, ziņo BBC.

Diviem "Air France" vadītājiem sanāksme beigusies bēgšanu un saplēstu apģērbu. Cilvēkresursu nodaļas vadītājam Haviēram Brosetam un augsta ranga amatpersonai Pjēram Plisonī nācas rāpties pāri žogam, lai izbēgtu no dusmīgajiem darbiniekiem. Amatpersonas piedalījās sarunās par plānu samazināt 2 900 darba vietas. Tajā pašā laikā sanāksmē iebruka "Air France" darbinieki. 

Kompānija Air France-KLM paziņoja, ka tā varētu iesūdzēt tiesā protestētājus par organizeto vardarbību pret kompānijas vadību. Aviokompānija pēc tam apstiprināja darba vietu samazināšanu, kā daļu no kompānijas pārstrukturēšanas plāna. Plānā iekļaut samazināt 1 700 personālā darba vietas, kurš strādā uz zemes, atlaist 900 stjuartus un 300 pilotus, bet palielināt pilotu darba stundas.