Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Pasaulē

Plūdos Franču Rivjērā gājuši bojā 13 cilvēki

© Scanpix

Spēcīgu lietusgāžu izraisītos plūdos Franču Rivjērā gājuši bojā 13 cilvēki, svētdienas rītā paziņojuši palīdzības dienestu darbinieki un aculiecinieki. 35 000 mājsaimiecību palikušas bez elektroenerģijas.

Pēc amatpersonu teiktā, iespējams, ka upuru skaits var izrādīties lielāks, jo ceļi vietumis applūduši vai izskaloti un vissmagāk cietušos rajonus šobrīd ir grūti sasniegt.

Kannās un Nicā naktī stipras lietusgāzes izraisījušas dubļu straumes. Izejot no krastiem upei, Antibas tuvumā applūdusi kāda veco ļaužu mītne, kur zaudējuši dzīvību trīs cilvēki. Vēl trīs noslīkuši savā automobilī pazemes tunelī, bet pieci citi, domājams, gājuši bojā, mēģinot novietot stāvvietā automašīnas. Viens cilvēks zaudējis dzīvību kempingā, bet kāda vecāka sieviete gājusi bojā Kannās, kur naktī lietusgāzes izraisījušas spēcīgas dubļu straumes.

Vairākas automašīnas ieskalotas jūrā, Kannu ielās izgāzti koki. Kā pastāstījis pilsētas mērs Daviss Lisnārs, glābšanas dienesti palīdzējuši daudziem briesmās nonākušajiem, bet šobrīd policija mobilizēta, lai nepieļautu laupīšanas.

Aptuveni 500 tūristi naktī patvērušies Nicas lidostā. Dzelceļa kompānija SNCF atcēlusi apmēram desmit vilcienu reisus. Glābšanas dienestu helikopteri nosūtīti uz vietām, kur applūduši kempingi un cilvēki patvērušies uz treileru jumtiem.

Uz plūdu reģionu svētdien dosies Francijas iekšlietu ministrs Bernārs Kazenēvs, lai izvērtētu nepieciešamo glābšanas darbu apmērus.

Francijas prezidents Fransuā Olands pateicies glābējiem un izteicis līdzjūtību plūdu upuru tuviniekiem.

Pēc sinoptiķu prognozēm, Francijai lielākie negaisi jau aiz muguras, bet šobrīd vētra virzās uz Itālijas pusi.