Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

Ungārijas robežu sargā ar Latvijā ražotām dzeloņstieplēm

© REUTERS

Viens no lielākajiem Eiropas Savienības (ES) metāla stiepļu izstrādājumu vairumtirgotājiem šīs nedēļas sākumā vērsās pie Latvijas ražotāja SIA "Žogu fabrika" pēc paaugstinātas drošības dzeloņstieplēm. Šī stieple ir nepieciešama ES robežas aizsardzībai Ungārijā, aģentūru LETA informēja "Žogu fabrikas" valdes priekšsēdētājs Dmitrijs Gorņevs.

Pateicoties darbu izpildes ātrumam, pārdomātai loģistikai un ražotnes izlaides spējai, otrdienas vakarā "Žogu fabrika" eksportēja pirmo izmēģinājuma partiju - četrus kilometrus paaugstinātas drošības dzeloņstiepli. Jau otrdienas vakarā pasūtītājs veica papildu pasūtījumu - 30 000 metru jeb 30 kilometrus paaugstinātas drošības dzeloņstieples. Pasūtījums jāsagatavo un jāpiegādā divu nedēļu laikā, informēja Gorņevs.

"Žogu fabrika" ir vienīgā ražotne Baltijā, kura ražo ES prasībām atbilstošu, kvalitatīvu un izturīgu paaugstinātas drošības dzeloņstiepli. Paaugstinātas drošības dzeloņstieple tiek veidota no 0,5 milimetrus biezas, cinkotas, presētas tērauda lentes ar iepresētu 2,5 milimetrus biezu stiepli. Paaugstinātais oglekļa saturs presētajā stieplē nodrošina stieples cietību un izturību. Dzeloņstieple ir veidota apļos un savstarpēji savienota ar skavām. Šī stieple paredzēta īpaši apsargājamu objektu norobežošanai. "Žogu fabrika" ražo trīs veida paaugstinātas drošības dzeloņstieples: 450 milimetru, 730 milimetru un 900 milimetru diametra rullī.

"Mēs esam droši par mūsu ražotnes darba jaudu un pasūtījumu piegādāsim noteiktā laikā un kvalitātē. Šo pasūtījumu veicam ar lielu atbildības sajūtu, jo bēgļu jautājumu risināšana ir katras ES dalībvalsts dienas kārtības jautājums," norāda Gorņevs.

"Žogu fabrika" dibināta 2009.gadā, piecu gadu laikā kļūstot par vadošo žogu ražotāju Baltijā. Uzņēmumā ir nodarbināti vairāk nekā 20 darbinieku ar vidēji 10 gadu ilgu darba pieredzi nozarē. "Žogu fabrika" ir pirmā pilnībā automatizētā žogu ražotne Latvijā. Uzņēmuma produkcija tiek eksportēta uz tādām valstīm kā Francija, Zviedrija, Somija, Islande, Igaunija, Lietuva un citām. "Žogu fabrika" ražo pīto žogu, lauksaimniecības žogu, 3D paneļu žogu, dzeloņstiepli, paaugstinātas drošības dzeloņstiepli un vārtus.

Uzņēmuma apgrozījums 2014.gadā bija 1,164 miljoni eiro un tika gūta 64 336 eiro peļņa. "Žogu fabrikas" īpašnieki ir Gorņevs (50%) un Gints Švalkovskis (50%), liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 83 358 eiro.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā 500 Ungārijas karavīri sākuši uz robežas ar Horvātiju būvēt dzeloņdrāšu žogu, lai neielaistu valstī imigrantus.

Pirms tam, augusta beigās, Ungārija pabeidza imigrantu plūsmas ierobežošanai paredzēto dzeloņstiepļu barjeru gar 175 kilometrus garo robežu ar Serbiju.