Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Pasaulē

Latvijas valstspiederīgais iesūdzējis Īrijas pilsētu par diskrimināciju

© f64

Latvijas valstspiederīgais zaudējis šķīrējtiesā pret Īrijas pilsētas Golvejas pašvaldību, kuru viņš apsūdzējis netaisnīgā attieksmē, vēsta laikraksts "Connacht Tribune".

Latvijas valstspiederīgais Jurijs Kozlovs savā iesniegumā šķīrējtiesā apgalvoja, ka Golvejas pašvaldība viņu diskriminējusi, pamatojoties uz rasi, dzimumu un ģimenes stāvokli, ziņo "Baltic Ireland".

Vīrietis bijis neapmierināts, ka ārkārtas situācijā, kad viņš palicis bez pajumtes, pašvaldība viņu ievietojusi trīs zvaigžņu viesnīcā, nevis nodrošinājusi dzīvokli.

Kozlovs arī sūdzējās, ka pēcāk viņam piedāvāts dzīvoklis mikrorajonā, kas viņu nav apmierinājis.

Golvejas pašvaldības pārstāvis tribunālā norādīja, ka Kozlovs uz Īrijas nodokļu maksātāju rēķina trīs nedēļas bija izmitināts labā trīs zvaigžņu viesnīcā ar peldbaseinu.

Tiesā tāpat izcelts fakts, ka jūnijā paredzētā tiesas sēde lietas izskatīšanai tika atlikta, jo Kozlovs bija atvaļinājumā Oslo, tādēļ viņa situāciju nevar uzskatīt par ārkārtas bezpajumtniecības gadījumu.

Īrijas šķīrējtiesa konstatēja, ka sūdzības iesniedzējs nevar pierādīt diskrimināciju, pamatojoties uz rasi, dzimumu vai ģimenes stāvokli, tāpēc viņa prasība pret Golvejas pašvaldību tika noraidīta.