Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Pasaulē

Izmeklētāji MH17 izmeklēšanas rezultātus publicēs oktobrī

© Scanpix

Malaizijas lidmašīna "Boing 777" katastrofas beigu ziņojums varētu tikt publicēts šī gada 13. oktobrī, atklāj Nīderlandes izmeklētāji.

Līdz tam brīdim par reisa MH17 katastrofas iemesliem tiks informēti bojāgājušo radinieki. Tas notiks slēgtas tikšanās laikā, informē BBC korespondente Anna Holligana.

Nīderlande iepriekš sniegusi vairākus izmeklēšanas dokumentus, tomēr lielākā daļa informācijas uz papīra tā arī palikusi slepena un tikusi aizkrāsota ar melnu tinti.

Kā jau ziņots, pagājušā gada 17.jūlijā virs teritorijas Ukrainas austrumos, kuru kontrolē Krievijas atbalstītās teroristu bandas, tika notriekta Malaizijas lidmašīna "Boing 777", nogalinot visus aviolainerī esošos 298 cilvēkus, tostarp 193 Nīderlandes pilsoņus.

Rietumi un Kijeva uzskata, ka Malaizijas lidmašīnu notriekuši Krievijas apbruņotie teroristi, raidot raķeti no zenītartilērijas kompleksa "Buk", kuru tiem piegādājusi Maskava.

Jau uzreiz pēc lidmašīnas notriekšanas Rietumu medijos izskanēja arī versijas, ka liktenīgo raķeti izšāvuši pašas Krievijas karavīri, kas atradušies Ukrainas teritorijā vai arī Krievijas teritorijā līdzās Ukrainas robežai.